Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

Экструдирленген дәнді дақылдарға арналған толтырудың амин қышқылдық құрамын зерттеу

https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-90-94

Толық мәтін:

Аңдатпа

Бұл жұмыста экструдталған астық өнімдеріне арналған ақуызды толтырудың аминқышқылдық құрамы зерттелді. Зерттеулерге сәйкес, маңызды аминқышқылдары барлық аминқышқылдарының 1/3 бөлігін құрайды, бұл ақуызды толтыратын ақуыздың жоғары сапасын білдіреді. Ағзаның аминқышқылдарының тәуліктік қажеттілігін ақуыз толтырумен қамту қарастырылды. Ақуызды толтыру құрамында аминқышқылдарының бай құрамы бар екендігі анықталды және ұзақ сақтау мерзімі бар экструдталған астық өнімдерін алуға мүмкіндік береді.

Авторлар туралы

У. Ч. Чоманов
"Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ғылыми-зерттеу институты" ЖШС
Қазақстан
Алматы


Г. Е. Жумалиева
"Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ғылыми-зерттеу институты" ЖШС
Қазақстан
Алматы


М. Ч. Тултабаев
"Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ғылыми-зерттеу институты" ЖШС
Қазақстан
Алматы


Г. С. Актокалова
"Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ғылыми-зерттеу институты" ЖШС
Қазақстан
Алматы


Р. К. Касимбек
"Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ғылыми-зерттеу институты" ЖШС
Қазақстан
Алматы


А. К. Шоман
"Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ғылыми-зерттеу институты" ЖШС
Қазақстан
Алматы


Әдебиет тізімі

1. Василенко Л.И. Разработка технологии экструдированных зерновых палочек функционального назначения с использованием молочного сырья: дисс. ….канд. техн. наук. – Воронеж: Воронежская государственная технологическая академия, 2007. -225 с.

2. Жумалиева Г.Е., Чоманов У.Ч., Актокалова Г.С., Касимбек Р., Тултабаева А.К. Разработка технологии экструдированных зерновых продуктов с белковой начинкой и длительным сроком хранения: отчет о научно-исследовательской работе по бюджетной программе 217 «Развитие науки» подпрограмма 102 «Грантовое финансирование научных исследований». –Алматы: ТОО «КазНИИППП», 2018. – 105 с.

3. Липатов Н.Н., Сажинов Г.Ю., Башкиров О.Н. Формализованный анализ амино- и жирно-кислотной сбалансированности сырья, перспективного для проектирования продуктов детского питания с задаваемой пищевой адекватностью //Хранение и переработка сельхозсырья, 2001. - №8. - С.11-14.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Чоманов У.Ч., Жумалиева Г.Е., Тултабаев М.Ч., Актокалова Г.С., Касимбек Р.К., Шоман А.К. Экструдирленген дәнді дақылдарға арналған толтырудың амин қышқылдық құрамын зерттеу. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2020;(3):90-94. https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-90-94

For citation:


Сhomanov U.Ch., Zhumalieva G.E., Tultabayev M.Ch., Aktokalova G.S., Kassimbek R.K., Shoman A.K. Study of amino acid composition of filling for extruded grain crops. The Journal of Almaty Technological University. 2020;(3):90-94. (In Russ.) https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-90-94

Қараулар: 489


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)