Preview

ИСПОЛЬЗОВАНИЕ РАСТИТЕЛЬНЫХ ДОБАВОК ДЛЯ ПОЛУЧЕНИЯ МОЛОЧНЫХ ПРОДУКТОВ

Abstract

In this article we conducted research to develop a fermented milk product based on milk, enriched with bifidobacteria and herbal Supplement, with the aim of increasing its antioxidant and biological properties. It is revealed that the plant composition had a positive influence on the growth and reproduction of lactic acid microorganisms. Enriched by vegetable supplement with high biological and antioxidant activity, the obtaining product has dietary properties and can be recommended for all age groups of the population.

About the Authors

С. Надирова
Алматинский технологический университет
Russian Federation


А. Мамунова
Алматинский технологический университет
Russian Federation


References

1. Вековцев А.А. Новые технологии в про-изводстве пищевых продуктов и биологически ак-тивных добавок к пище // Современные приорите-ты питания, пищевой промышленности и торгов-ли: Сборник научных трудов. М.-Кемерово, 2006. - С. 266-294.

2. Дегтярев П.С., Гавриленкова Т.В., Струкова Е.А. Биологически активные добавки как антиоксиданты // Пища. Экология. Человек: Материалы пятой международной научно-техни-ческой конференции. М., 2003.- С. 5-6.

3. Ноукс, М., Клифтон, П. Еда для долголе-тия. - М.: ЗАО «ОЛМА Медиа Групп», 2010. - 224 с.

4. Мазур О.А. Морковь против 65 болезней - М.: АСТ: Астрель; Владимир: ВКТ, 2011. - 16 с.

5. ГОСТ 32901-2014 Молоко и молочная продукция. Методы микробиологического анали-за. Межгосударственный стандарт. Дата введения 2016-01-01. М.: Стандартинформ, 2015.


Review

For citations:


 ,   . The Journal of Almaty Technological University. 2018;(2):54-58. (In Russ.)

Views: 356


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)