Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

Бидайдан глютен мен крахмалды алудың оңтайлы әдістері және оларды қолдану

Толық мәтін:

Аңдатпа

Елімізде өсірілетін бидай астығын ұтқырлы және тиімді пайдалану үшін мақалада Қазақстандағы бидай астығын терең өңдеу өнімдерін пайдалану бойынша шолу материалдары мен статистикалық деректер ұсынылған. Сонымен қатар, глютен мен крахмал алудың негізгі технологиялары бойынша деректер ұсынылған, шикізат іріктеліп алынды, оның технологиялық қасиеттері анықталды. Өндірісті жолға қою үшін крахмал мен глютенді алудың оңтайлы параметрлері әзірленді және оларды пайдалану бойынша дерек тер ұсынылған.

Авторлар туралы

Г. Т. Сарбасова
"Инноватор» Ғылыми-өндірістік кәсіпорны" ЖШС
Қазақстан
Нұрсұлтан қ.


Д. А. Шаймерденова
"Инноватор» Ғылыми-өндірістік кәсіпорны" ЖШС
Қазақстан
Нұрсұлтан қ.


А. А. Махамбетова
"Инноватор» Ғылыми-өндірістік кәсіпорны" ЖШС
Қазақстан
Нұрсұлтан қ.


Ж. М. Чаканова
"Инноватор» Ғылыми-өндірістік кәсіпорны" ЖШС
Қазақстан
Нұрсұлтан қ.


Д. М. Искакова
"Инноватор» Ғылыми-өндірістік кәсіпорны" ЖШС
Қазақстан
Нұрсұлтан қ.


М. Б. Бекболатова
"Инноватор» Ғылыми-өндірістік кәсіпорны" ЖШС
Қазақстан
Нұрсұлтан қ.


Әдебиет тізімі

1. Лукин, Д.Н. К вопросу импортозамещения продуктов глубокой переработки зерна и картофеля/Н.Д. Лукин, Н. Р. Андреев // Вестник Воронежского государственного университета инженерных технологий (Воронеж). – 2014. – №4. – С. 291–294.

2. Литвяк В. В. Развитие теории и практики модификации крахмалосодержащего сырья для создания новых продуктов. Автореферат дисс. на соискание ученой степени д.т.н., Краснодар, 2013, 48 стр.

3. Пшеничный крахмал. Получение пшеничного крахмала в России. [Электронный ресурс]: Режим доступа. http://rekcipes.ru/pastriesfrom-dough/pshenichnyi-krahmal-polucheniepshenichnogo-krahmala-v.html. (Дата обращения 21.10.2019 г.).

4. Производство пшеничного крахмала. [Электронный ресурс]: Режим доступа. www.sergey-osetrov.narod.ru/Projects/Production_of_the_wheat_starch. (Дата обращения 21.10.2019 г.).

5. Статистика сельского, лесного, охотничьего и рыбного хозяйства. [Электронный ресурс]: Режим доступа. http://stat.gov.kz/official/industry/14/publication. (Дата обращения 21.10.2019 г.).

6. Казахстан недобрал 3 млн. тонн зерна по итогам 2019 года. [Электронный ресурс]: Режим доступа. https://kazakh-zerno.net/161453-kazahstannedobral-3-mln-tonn-zerna-po-itogam-2019-goda. (Дата обращения 21.10.2019 г.).

7. Андреев Н.Р. Основы производства нативных крахмалов. – М.: Пищевая промышленность, 2001. –207с .

8. Куликов В.Г. Гольдштейн В.Г., Страхова С.А. Технология производства клейковины и крахмала с учетом влияния технологических параметров// Вестник КрасГау. 2018. № 3. -С. 172–177.

9. Инновационный патент РК № 30557 «Способ получения глюкозо-фруктозного сиропа из крахмала тритикале», опубликовано 16.11.2015. Авторы: Шаймерденова Д. А., Оспанкулова Г. Х., Тоймбаева Д. Б., Булашев Б. К., Каманова С. Г., Полуботько О. В. БИ №6 от 15.06.2016


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Сарбасова Г.Т., Шаймерденова Д.А., Махамбетова А.А., Чаканова Ж.М., Искакова Д.М., Бекболатова М.Б. Бидайдан глютен мен крахмалды алудың оңтайлы әдістері және оларды қолдану. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2020;127(2):91-99.

For citation:


Sarbasova G.T., Shaimerdenova D.A., Makhambetova A.A., Chekanova Zh.M., Iskakova D.M., Bekbolatova M.B. Optimal methods of obtaining gluten and starch from wheat and their use. The Journal of Almaty Technological University. 2020;127(2):91-99. (In Russ.)

Қараулар: 496


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)