Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

Қоспа қосылған сдобалы үгітілмелі-сықпалы печенье дайындау өндірісінің технологиясы

Толық мәтін:

Аңдатпа

Адам ағзасындағы тағамдық талшықтардың жетіспеушілігі әртүрлі аурулардың пайда болуына әкеп соғатынын ескере келе емдік және профилактикалық ұнды кондитер өнімдерін жасап шығару осы мәселені шешудің бірден бір көзі. Бұл жұмыста сдобалы печеньесі өндірісінде жүгері мен ас бұршақ ұнын және жаңа май түрлері қолданылып печенье алудың технологиялық параметрлері анықталып, рецептурасы негізделді. Зерттеу нәтижесі бойынша бидай ұны массасына шаққанда 20% жүгері, 15 % ас бұршақ ұндары мен МемСТ 52178-2003 бойынша талап етілетіндей аралықта еритін маргарин қосылған үгітілмелі-сықпалы печенье дайындаудың технологиясы ұсынылды. Бұл технологиямен алынған қамыр жоғары борпылдақтығымен ерекшеленеді, ал осындай қамырдан пісірілген печенье үгітімелі болып шықты.

Авторлар туралы

М. П. Байысбаева
Алматы технологиялық университеті
Қазақстан
Алматы


С. Т. Жиенбаева
Алматы технологиялық университеті
Қазақстан
Алматы


А. Ж. Рустемова
Алматы технологиялық университеті
Қазақстан
Алматы


Н. Б. Батырбаева
Алматы технологиялық университеті
Қазақстан
Алматы


Ж. Н. Ошақбай
Алматы технологиялық университеті
Қазақстан
Алматы


Әдебиет тізімі

1. Жарқынбекқызы Г. Жүгерінің денсаулыққа пайдасы көп. Кіру режимі: massaget.kz/layfstayl/Zdorove/39374/ Жүгіну күні – 10.12.2019

2. Драгилев А.И., Лурье Н.С. Технология кондитерских изделий. – М: Делипринт, 2004.- 430с.

3. Дайрашева С.Т., Байысбаева М.П., Изембаева А.К., Рустемова А.Ж. Кондитер өндірісінің технологиясы. Алматы: АТУ баспасы, 2018. – 458 б.

4. Пащенко Л.П. Санина Т.В. Практикум по технологии хлеба, кондитерских и макаронных изделий. М.: Колос, 2007. - 215 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Байысбаева М.П., Жиенбаева С.Т., Рустемова А.Ж., Батырбаева Н.Б., Ошақбай Ж.Н. Қоспа қосылған сдобалы үгітілмелі-сықпалы печенье дайындау өндірісінің технологиясы. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2020;127(2):30-37.

For citation:


Baiysbayeva M.P., Zhienbayeva S.T., Rustemova A.Zh., Batyrbayeva N.B., Oshakbay Zh.N. Technology of production of sand-saddle oven cookies using the additive. The Journal of Almaty Technological University. 2020;127(2):30-37. (In Kazakh)

Қараулар: 797


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)