Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

Төменгі класты жұмсақ бидай ұндарынан ашытқысыз нан алу

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақалада жұмсақ бидайдың 5 және класқа жатпайтын топтарынан алынған нанның сапалық көрсеткіштеріне ионозондалған судың әсері зерттелген. Нәтижесінде, ионозондалған су нанның көлемі мен кеуектілігін арттыруға, ақуызы мен крахмалдың мөлшерін жоғарылатуға ықпал ететіндігі анықталды, ал нан дайындау уақыты 30 минутқа қысқарады. Ионозондалған судың көмегімен жұмсақ бидайдың төменгі кластарынан нан алуға болатындығы дәлелденді.

Авторлар туралы

А. Изтаев
Алматы технологиялық университеті
Қазақстан
Алматы


Ш. А. Турсунбаева
Алматы технологиялық университеті
Қазақстан
Алматы


М. А. Якияева
Алматы технологиялық университеті
Қазақстан
Алматы


М. М. Маемеров
Алматы технологиялық университеті
Қазақстан
Алматы


Әдебиет тізімі

1. Нечаев А.П., Шуб И.С., Аношина О.М. и др. Технология пищевых производств. / под ред. А.П. Нечаева. – М.: КолосС, 2008 – 768 с.

2. Байыспаева М.П. Нан өнімдерінің технологиясы: Оқулық. - Алматы: ЖШС РПБК «Дәуір», 2011. – 448 б.

3. Маемеров М.М., Изтаев А.И., Кулажанов Т.К., Искакова Г.К. Научные основы ионоозонной обработки зерна и продуктов его переработки: Монография. – Алматы.: Издательство «Алейрон», 2011. – 246 с.

4. Маемеров М.М., Изтаев А.И. Гидроионоозонная стерилизация зерновых культур. // «Известия» Кыргызкого Государственного технического университета им. И. Раззакова. Бишкек, 2008. – №13. – С. 297.

5. Үсембаева Ж.К. Нан өндірісі технологиясының лабораториялық практикумы (Оқу құралы). – Алматы: АТУ, 2002 – 160 б.

6. Егоров Г.А. Технология муки. Практический курс. – М.: ДеЛипринт, 2007. – 143 с.

7. Маемеров М.М., Кулажанов К.С., Изтаев А.И. Ионоозоная технология в производстве зернопродуктов. – Алматы: НИЦ «Ғылым», 2001. 213 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Изтаев А., Турсунбаева Ш.А., Якияева М.А., Маемеров М.М. Төменгі класты жұмсақ бидай ұндарынан ашытқысыз нан алу. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2020;127(2):23-30.

For citation:


Iztayev A., Tursunbayeva Sh.A., Yakiyayeva M.A., Маyемеrоv M.M. Production without yeast bread from soft wheat flour low class. The Journal of Almaty Technological University. 2020;127(2):23-30. (In Kazakh)

Қараулар: 334


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)