Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

Ақуыз салмасымен экструдияланған өнімдерді зерттеу

https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-94-98

Толық мәтін:

Аңдатпа

Жұмыста ұсақталған дәндер бөлшектерінің әртүрлі мөлшерімен алынған ақуызбен толтырылған экструдталған өнімдер зерттелді. Дайын өнімнің физика-химиялық және органолептикалық көрсеткіштерін анықтау кезінде бір-бірінен аздап ерекшеленетіні анықталды. Оңтайлы үлгі-бөлшектердің мөлшері 1,0 мм болатын өнім.

Авторлар туралы

У. Ч. Чоманов
"Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ғылыми-зерттеу институты" ЖШС
Қазақстан
Алматы


Г. Е. Жумалиева
"Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ғылыми-зерттеу институты" ЖШС
Қазақстан
Алматы


М. Ч. Тултабаев
"Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ғылыми-зерттеу институты" ЖШС
Қазақстан
Алматы


Г. С. Актокалова
"Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ғылыми-зерттеу институты" ЖШС
Қазақстан
Алматы


Р. К. Касимбек
"Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ғылыми-зерттеу институты" ЖШС
Қазақстан
Алматы


Әдебиет тізімі

1. Рудась П.Г., Семыкин Д.В., Петергов А.И., Степанов В.И. Экструдированные пищевые изделия сложных форм и разнообразных вкусов. //Вестник КрасГАУ. – 2011. - № 9. - С. 292-298.

2. Доржиева А.А. Разработка технологии экструдированного продукта функционального назначения на основе ржи. –Уфа, 2002. – 123 c.

3. Жумалиева Г.Е., Чоманов У.Ч., Актокалова Г.С., Касимбек Р., Тултабаева А.К. Разработка технологии экструдированных зерновых продуктов с белковой начинкой и длительным сроком хранения: отчет о научно-исследовательской работе по бюджетной программе 217 «Развитие науки» подпрограмма 102 «Грантовое финансирование научных исследований». -Алматы, 2019. – 48 с.

4. Богатырева А.Н., Юрьева В.П. Термопластическая экструзия: научные основы, техно-логия, оборудование. – М. : Ступень, 1994. – 200 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Чоманов У.Ч., Жумалиева Г.Е., Тултабаев М.Ч., Актокалова Г.С., Касимбек Р.К. Ақуыз салмасымен экструдияланған өнімдерді зерттеу. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2020;(3):94-98. https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-94-98

For citation:


Сhomanov U.Ch., Zhumalieva G.E., Tultabayev M.Ch., Aktokalova G.S., Kassimbek R.K. Research of extruded products with protein filling. The Journal of Almaty Technological University. 2020;(3):94-98. (In Russ.) https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-94-98

Қараулар: 427


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)