Ақуыз салмасымен экструдияланған өнімдерді зерттеу
https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-94-98
Аңдатпа
Жұмыста ұсақталған дәндер бөлшектерінің әртүрлі мөлшерімен алынған ақуызбен толтырылған экструдталған өнімдер зерттелді. Дайын өнімнің физика-химиялық және органолептикалық көрсеткіштерін анықтау кезінде бір-бірінен аздап ерекшеленетіні анықталды. Оңтайлы үлгі-бөлшектердің мөлшері 1,0 мм болатын өнім.
Авторлар туралы
У. Ч. ЧомановҚазақстан
Алматы
Г. Е. Жумалиева
Қазақстан
Алматы
М. Ч. Тултабаев
Қазақстан
Алматы
Г. С. Актокалова
Қазақстан
Алматы
Р. К. Касимбек
Қазақстан
Алматы
Әдебиет тізімі
1. Рудась П.Г., Семыкин Д.В., Петергов А.И., Степанов В.И. Экструдированные пищевые изделия сложных форм и разнообразных вкусов. //Вестник КрасГАУ. – 2011. - № 9. - С. 292-298.
2. Доржиева А.А. Разработка технологии экструдированного продукта функционального назначения на основе ржи. –Уфа, 2002. – 123 c.
3. Жумалиева Г.Е., Чоманов У.Ч., Актокалова Г.С., Касимбек Р., Тултабаева А.К. Разработка технологии экструдированных зерновых продуктов с белковой начинкой и длительным сроком хранения: отчет о научно-исследовательской работе по бюджетной программе 217 «Развитие науки» подпрограмма 102 «Грантовое финансирование научных исследований». -Алматы, 2019. – 48 с.
4. Богатырева А.Н., Юрьева В.П. Термопластическая экструзия: научные основы, техно-логия, оборудование. – М. : Ступень, 1994. – 200 с.
Рецензия
Дәйектеу үшін:
Чоманов У.Ч., Жумалиева Г.Е., Тултабаев М.Ч., Актокалова Г.С., Касимбек Р.К. Ақуыз салмасымен экструдияланған өнімдерді зерттеу. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2020;(3):94-98. https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-94-98
For citation:
Сhomanov U.Ch., Zhumalieva G.E., Tultabayev M.Ch., Aktokalova G.S., Kassimbek R.K. Research of extruded products with protein filling. The Journal of Almaty Technological University. 2020;(3):94-98. (In Russ.) https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-94-98