Preview

The Journal of Almaty Technological University

Advanced search

Research of extruded products with protein filling

https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-94-98

Abstract

In this paper, we examine extruded products with protein filling, obtained with different particle size of crushed grains. It was found that the physical-chemical and organoleptic parameters of finished products differ slightly from each other. It is noted that the optimal sample is a product with a particle size of 1.0 mm.

About the Authors

U. Ch. Сhomanov
"Kazakh research Institute of processing and food industry" LLP
Kazakhstan
Almaty


G. E. Zhumalieva
"Kazakh research Institute of processing and food industry" LLP
Kazakhstan
Almaty


M. Ch. Tultabayev
"Kazakh research Institute of processing and food industry" LLP
Kazakhstan
Almaty


G. S. Aktokalova
"Kazakh research Institute of processing and food industry" LLP
Kazakhstan
Almaty


R. K. Kassimbek
"Kazakh research Institute of processing and food industry" LLP
Kazakhstan
Almaty


References

1. Рудась П.Г., Семыкин Д.В., Петергов А.И., Степанов В.И. Экструдированные пищевые изделия сложных форм и разнообразных вкусов. //Вестник КрасГАУ. – 2011. - № 9. - С. 292-298.

2. Доржиева А.А. Разработка технологии экструдированного продукта функционального назначения на основе ржи. –Уфа, 2002. – 123 c.

3. Жумалиева Г.Е., Чоманов У.Ч., Актокалова Г.С., Касимбек Р., Тултабаева А.К. Разработка технологии экструдированных зерновых продуктов с белковой начинкой и длительным сроком хранения: отчет о научно-исследовательской работе по бюджетной программе 217 «Развитие науки» подпрограмма 102 «Грантовое финансирование научных исследований». -Алматы, 2019. – 48 с.

4. Богатырева А.Н., Юрьева В.П. Термопластическая экструзия: научные основы, техно-логия, оборудование. – М. : Ступень, 1994. – 200 с.


Review

For citations:


Сhomanov U.Ch., Zhumalieva G.E., Tultabayev M.Ch., Aktokalova G.S., Kassimbek R.K. Research of extruded products with protein filling. The Journal of Almaty Technological University. 2020;(3):94-98. (In Russ.) https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-94-98

Views: 428


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)