Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ДӘНДІ-БҰРШАҚТЫ ДАҚЫЛДАРДЫ МИКРОНДАУ РЕЖИМДЕРІН НЕГІЗДЕУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Дәнді-бұршақты дақылдар өнімінің қажетті сапалық қасиеттеріне қол жеткізу үшін дәнді-бұршақты дәндердің ұнын пайдаланумен қатар әр түрлі өңдеу құралдары пайдаланылады: экструдирлеу, микронизация. Дәнді-бұршақты тұқымдарды микронизациялау олардың функционалдық-технологиялық қасиеттерін өзгертеді және жылумен өңдеу уақытын ай-тарлықтай төмендетуі мүмкін. Көрсетілген өзгерістер микронизациялау режимдеріне байланысты. Мақалада адам денсаулығына пайдалы бағалы микронутриенттермен бидай нанын байыту мақсатында нан-тоқаш өнімдерінің рецептураларын түзету үшін олардың негізінде азық-түлік қоспасын алу мақсатында нут, жасымық және бұршақ сияқты дәнді-бұршақты дақылдарды микронизациялау режимдері ұсынылған.

Авторлар туралы

М. Ж. Султанова
«Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты»
Ресей


М. Е. Кизатова
«Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты»
Ресей


А. М. Омаралиева
«Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты»
Ресей


Х. А. Абдрахманов
«Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты»
Ресей


А. Ю. Боровский
«Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты»
Ресей


Ж. М. Чаканова
«Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты»
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Просеков, А. Ю. Основы детского, диетического и лечебно-профилактического питания: Учеб. пособие. - Кемерово : КемТИПП, 2005. - 140 с.

2. Коротеева Е.А. Исследование функционально-технологических свойств микронизированных продуктов из зернобобовых: дис. … канд. техн. наук: 05.18.15.- Новосибирск, 2006. - 227 с. - Инв. № 61-04-5/2978.

3. Продовольственная и сельскохозяйственная организация Объединенных Наций (ФАО). Зернобобовые Росии. Режим доступа: www.fao.org/pulses-2016, дата обращения: 10.04.2015.

4. Шлеленко Л.А. Современный ассортимент хлебобулочных изделий для профилактического и лечебного питания // Хлебопечение России, 2004.- №2.-С.17.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Султанова М.Ж., Кизатова М.Е., Омаралиева А.М., Абдрахманов Х.А., Боровский А.Ю., Чаканова Ж.М. ДӘНДІ-БҰРШАҚТЫ ДАҚЫЛДАРДЫ МИКРОНДАУ РЕЖИМДЕРІН НЕГІЗДЕУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(3):69-73.

For citation:


Sultanova M.Zh., Kizatova M.E., Omaralieva A.M., Abdrahmanov Kh.A., Borovskii A.Yu., Chakanova Zh.M. JUSTIFICATION MODES MICRONIZED SUBSTANCE LEGUMES. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(3):69-73. (In Russ.)

Қараулар: 341


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)