Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

Бадам сүтінен балмұздақ жасаудың жаңа технологиясы.............................................................

https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-84-89

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақалада қант диабетімен ауыратын және лактозаны көтере алмаушылығы бар адамдар үшін пайдалы бадам сүтінен балмұздақ алу технологиясы қарастырылады. Жұмыс барысында бадам сүтінің және жаңа дайын өнімнің, физика-химиялық құрамы анықталды. Ұсынылған жаңа өнімде, рецептурада көп мөлшерде адам ағзасына зиян келтіретін қант жоқ, дәмдік қасиеттерді беру үшін бай дәрумен-минералды құрамы, емдік қасиеттері және жоғары қоректік құндылығы бар финиктер қосылған. 

Авторлар туралы

Н. С. Машанова
С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті
Қазақстан
Нұр-Сұлтан қаласы


М. Е. Смагулова
С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті
Қазақстан
Нұр-Сұлтан қаласы


С. Т. Азимова
«Алматы технологиялық университеті» АҚ
Қазақстан
Алматы


Ж. И. Сатаева
С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті
Қазақстан
Нұр-Сұлтан қаласы


Әдебиет тізімі

1. Филонов А.В., Крампит М.А., Романенко О.В. Современное состояние и перспективные направления использования вторичных материальных ресурсов пищевой промышленности // Фундаментальные исследования. - 2017. - №5. - С. 215-219

2. Early Medication Treatment and Retention in Care Among Youths With Opioid Use Disorder, David S. Ludwig, MD, PhD; Walter C Willett, Regulatory Science in Neonates Opinion August, 2017. JAMA Pediatr. 2013;167(9):788-789. doi:10.1001/jamapediatrics.2013.2408. – PР. 4 – 5.

3. Коновалова Т.В. Совершенствование технологии мороженого премиум-класса / Коновалова Т.В., Творогова А.А. // В сборнике: Экологические, генетические, биотехнологичес-кие проблемы и их решение при производстве и переработке продукции животноводств. Мате-риалы Международной научно-практической конференции (посвященная памяти академика РАН Сизенко Е.И.). – Волгоград, 2017. – С.120-125.

4. Patent number 5656321. Jacques Berger, Guilaine Bravay, Martine Berger. All of Quariter de l’Infernet, Oraison 04700, France. // United statespaptent. - 1997. – PР. 2 – 3.

5. Patent number 4,639,374. Akira Matsunobu, SumioHorishita, Tetsuo Yamada all of Hugo Japan. // Almond Nut Paste for beverages and desserts. 1984. PР. 3 – 4.

6. Patent number 5,656,321A. Jacques Berger, GuilaineBravay, All of Quariter de l’Infernet, Oraison 04700, France. // United states patent. 1997. – PР. 1.

7. Мировой рынок миндаля. Режим доступа: http://www.candytech.ru/novosti/mirovoyrynokmindalya.html. Дата обращения 15.04.2020.

8. Tom Philpott, “Lay Off the Almond Milk, You Ignorant Hipsters” Mother Jones, 16 July 2014. PР. 124 – 125.

9. Арсеньева Т.П. Справочник технолога молочного производства. Том 4, Мороженое / Арсеньева Т.П.-СПб.: Санкт-Петербург: ГИОРД 2012. - 184 с.

10. Способ производства мороженого: Пат. 2614797 Рос. Федерации № 2015148097: заявл. 09.11.2015; опубл. 29.03.2017, Бюл. № 10.

11. Способ производства мороженого с функциональными свойствами: Пат. 2603033 Рос. Федерации № 2015128112/13: заявл. 10.07.2015; опубл. 20.11.2016, Бюл. № 12.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Машанова Н.С., Смагулова М.Е., Азимова С.Т., Сатаева Ж.И. Бадам сүтінен балмұздақ жасаудың жаңа технологиясы............................................................. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2020;(3):84-89. https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-84-89

For citation:


Mashanova N.S., Smagulova M.E., Azimova S.T., Sataeva J.I. The development of new technologies of obtaining ice cream from almond milk. The Journal of Almaty Technological University. 2020;(3):84-89. (In Kazakh) https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-84-89

Қараулар: 835


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)