Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ЕШКІ СҮТІНЕ НЕГІЗДЕЛГЕН БИФИДОГЕНДІК ҚАСИЕТТЕРІ БАР ЖЕМІС ДЕСЕРТТЕРІНЕ АРНАЛҒАН ТЕХНОЛОГИЯНЫ ЖАСАУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Ешкі сүтіне негізделген функционалды ингредиенттері бар жаңа ашыған сүт өнімдерінің зерттеу нәтижелері ұсынылған. Ешкі сүтіне негізделген жаңа десертке арналған функционалды ингредиенттер таңдалды: пробиотикалық микроорганизмдер бар Стартер культурасы, тұрақтандырушы жүйе. Органолептикалық және физика-химиялық зерттеулер жүргізілді. Ешкі мен сиыр сүтінен дайындалған десерт технологиясы әзірленді, оны өндіру сүт кәсіпорындары үшін де, ұсақ фермалар үшін де ұсынылады.

Авторлар туралы

М. В. Темербаева
С. Торайғыров атындағы Павлодар мемлекеттік университеті
Ресей


М. С. Бестиева
С. Торайғыров атындағы Павлодар мемлекеттік университеті
Ресей


Т. И. Урюмцева
Инновациялық Еуразия университеті
Ресей


М. Б. Ребезов
Орал мемлекеттік аграрлық университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Темербаева М.В., Бексеитов Т.К. Разработка технологии биойогурта для функционального питания на основе козьего молока // Вестник Омского ГАУ №1 (25). - 2017. - С. 120.

2. Аверьянова Е.В., Школьникова М.Н. Пектин: методы выделения и свойства. // Издательство Алтайского государственного технического университета им. И. И. Ползунова. - 2015. - С. 4.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Темербаева М.В., Бестиева М.С., Урюмцева Т.И., Ребезов М.Б. ЕШКІ СҮТІНЕ НЕГІЗДЕЛГЕН БИФИДОГЕНДІК ҚАСИЕТТЕРІ БАР ЖЕМІС ДЕСЕРТТЕРІНЕ АРНАЛҒАН ТЕХНОЛОГИЯНЫ ЖАСАУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(3):56-59.

For citation:


Temerbayeva M.V., Bestiyeva M.S., Uryumtseva T.I., Rebezov M.B. DEVELOPMENT OF FRUIT DESSER TECHNOLOGY WITH BIFIDOGENIC PROPERTIES BASED ON GOAT'S MILK. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(3):56-59. (In Russ.)

Қараулар: 379


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)