Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

СУБЛИМАЦИЯЛЫҚ ӘДІСПЕН АЛЫНҒАН ҚҰРҒАҚ ТҮЙЕ СҮТІНІҢ ЕРІГІШТІГІН ЖӘНЕ ТЫҒЫЗДЫҒЫН ЗЕРТТЕУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақалада сублимациялық әдіспен алынған құрғақ түйе сүтінің физикалық қасиеттерін зерттеу нәтижелері келтірілген. Алынған нәтижелер жақсы функционалдық және физика-химиялық қасиеттері бар түйе сүті негізінде құрғақ сүт өнімдерін өндіру үшін кептіру үрдісін оңтайландырудың маңыздылығын көрсетеді. Сублимациялық әдіспен кептірілген құрғақ түйе сүтінің суда ерігіштік индексі 38,33%, ал суды абсорбциялау индексі 125,20% екені орнатылды.

Авторлар туралы

К. С. Кулажанов
Алматы Технологиялық Университеті
Ресей


Н. А. Аралбаев
Алматы Технологиялық Университеті
Ресей


Ф. Т. Диханбаева
Алматы Технологиялық Университеті
Ресей


А. Д. Серикбаева
Қазақ Ұлттық Аграрлық Университеті
Ресей


Ю. А. Юсоф
Путра Малайзия Университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Brezovečki A. et al. Camel milk // Mljekarstvo. - 2015. - №65 (2). - PP. 81-90.

2. Konuspayeva G., Faye B., Loiseau G. The composition of camel milk: A meta-analysis of the literature data // Journal of food composition and analysis. - 2009. - №22. - PP. 95-101.

3. Rogers S., Wu W.D., Saunders J., Chen, X.D. Characteristics of milk powders produced by spray freeze drying // Drying Technology. - 2008. - №26. - PP. 404-412.

4. Kha T.C., Nguyen M.N., Roach P.D. Effects of spray drying conditions on the physicochemical and antioxidant properties of the Gac (Momordica cochinchinensis) fruit aril powder // J FOOD ENG. - 2010. - №98. - PP. 385-92.

5. Stephenson R. Mutual solubilities: water-cyclic amines, water- alkanolamines, and water-poluamines // Journal Chemical Engineering Data. - 1993. - №4(38). - PP. 634-637.

6. Guerin E., Tchoreloff P., Leclerc B., Tanguy D., Deleuil M. and Couarraze G. Rheological characterization of pharmaceutical powders using tap testing, shear cell and mercury porosimeter // International Journal of Pharmaceutics. - 1999. - №1(189). - PP. 1-7.

7. Amidon G.E., Secreast P.J., Mudie D. Particle, powder and compact characterization. Developing solid oral dosage forms: Pharmaceutical theory and practice // Elsevier Science and Technology. - 2009. - №8. - PP. 163-186.

8. Michcrafy A., Michcrafy M., Kadiri M.S., Dodds J.A. Predictions of tensile strength of binary tablets using a linear and power law mixing rules // International journal of Pharmaceutics. - 2007. - №333. - PP. 118-126.

9. Mistry V.V., Pulgar J.B. Physical and storage properties of high milk protein powder // INT DAIRY J. - 1996. - №6(2). - PP. 195-203.

10. Ohba T., Takahashi K., Igarashi S. Mechanism of insoluble material formation in spray dried whole milk powder // Sopporo Research Laboratory Report. Snow Brand Milk Products Co., Ltd, Sopporo - 1989. - PP. 91-108.

11. Аралбаев Н.А., Диханбаева Ф.Т., Серикбаева А.Д. Определение плотности и содержания влаги сухого верблюжьего молока / Международная научно-практическая конференция «Инновационные технологии и безопасность пищевых продуктов», Краснодар, 18 мая, 2018г - С. 47.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Кулажанов К.С., Аралбаев Н.А., Диханбаева Ф.Т., Серикбаева А.Д., Юсоф Ю.А. СУБЛИМАЦИЯЛЫҚ ӘДІСПЕН АЛЫНҒАН ҚҰРҒАҚ ТҮЙЕ СҮТІНІҢ ЕРІГІШТІГІН ЖӘНЕ ТЫҒЫЗДЫҒЫН ЗЕРТТЕУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(3):47-51.

For citation:


Kulazhanov K., Aralbayev N., Dihanbayeva F., Serikbayeva A., Yusof Y.A. THE STUDY OF SOLUBILITY AND DENSITY OF CAMEL MILK POWDER, OBTAINED BY FREEZE-DRYING. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(3):47-51. (In Russ.)

Қараулар: 544


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)