Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ЖҰМСАҚ БИДАЙДЫҢ ӘРТҮРЛІ КЛАССТАРЫНАН АШЫТҚЫСЫЗ НАН АЛУ ӘДЕСТЕРІ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақалада жұмсақ бидайдың 3 және 4 класстарынан алынған нанның сапалық көрсеткіштеріне ионозондалған судың әсері зерттелген. Нәтижесінде, иондалған су нанның көлемі мен кеуектілігін арттыруға, ақуыз мен крахмалдың мөлшерін жоғарылатуға ықпал ететіндігі анықталды. Иондалған сумен жұмсақ бидайдың төменгі класстарынан алынған нан дәстүрлі әдіспен дайындалған нанға қарағанда жақсы сапаға ие екендігі дәлелденді.

Авторлар туралы

А. . Изтаев
Алматы технологиялық университеті
Ресей


М. А. Якияева
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Ш. А. Турсунбаева
Алматы технологиялық университеті
Ресей


М. М. Маемеров
Алматы технологиялық университеті
Ресей


И. . Жауантай
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Нечаев А.П., Шуб И.С., Аношина О.М. и др. Технология пищевых производств.- М.: КолосС, 2008 - 768 с.

2. Байыспаева М.П. Нан өнімдерінің технологиясы: Оқулық. - Алматы: ЖШС РПБК «Дәуір», 2011. - 448 бет.

3. Ауэрман Л.Я. Технология хлебопекарного производства / Под общ. ред. Л.И. Пучковой. - СПб.: Профессия, 2009. - 416 с.

4. Егоров Г.А. Технология муки. Практический курс. - М.: ДеЛи принт, 2008. - 143 с.

5. Байыспаева М.П. Наубайхана өндірісінде қолданылатын шикізаттар мен материалдар. Алматы: «Алейрон», 2009. - 93 б.

6. Мармузова Л.В. Технология хлебопекарного производства. Сырье и материалы. М.: Издательский центр «Академия», 2008. - 288 с.

7. Маемеров М.М., Изтаев А.И., Кулажанов Т.К., Искакова Г.К. Научные основы ионоозонной обработки зерна и продуктов его переработки: Монография. - Алматы.: Издательство «Алейрон», 2011. - 246 с.

8. Изтаев А.И., Кулажанов Т.К., Маемеров М.М., Асангалиева Ж.Р., Изтаев Б.А., Сарлыбаева Л.М. Электрофизические методы обработки зерна на элеваторах и зерноперерабатывающих предприятиях. - Алматы: ТОО «Издательство LEM», 2015. - 172 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Изтаев А., Якияева М.А., Турсунбаева Ш.А., Маемеров М.М., Жауантай И. ЖҰМСАҚ БИДАЙДЫҢ ӘРТҮРЛІ КЛАССТАРЫНАН АШЫТҚЫСЫЗ НАН АЛУ ӘДЕСТЕРІ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(3):34-41.

For citation:


Iztayev A., Yakiyayeva M.A., Tursunbayeva Sh.A., Mayemerov M.M., Zhauantay I. METHODS OF PRODUCING WITH OUT YEAST BREAD FROM DIFFERENT CLASSES OF SOFT WHEAT. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(3):34-41. (In Russ.)

Қараулар: 277


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)