Preview

METHODS OF PRODUCING WITH OUT YEAST BREAD FROM DIFFERENT CLASSES OF SOFT WHEAT

Abstract

The article examines the effects of ion-ozonized water on the quality indicators of bread obtained from classes 3 and 4 of soft wheat. As a result, it was found that ion-ozonated water contributes to an increase in the volume, porosity of bread, increases the content of protein and starch. It is proved that bread obtained from low classes of soft wheat with ion-ozonated water has better quality than bread prepared by the traditional method.

About the Authors

A. . Iztayev
Almaty Technological University
Russian Federation


M. A. Yakiyayeva
Almaty Technological University
Russian Federation


Sh. A. Tursunbayeva
Almaty Technological University
Russian Federation


M. M. Mayemerov
Almaty Technological University
Russian Federation


I. . Zhauantay
Almaty Technological University
Russian Federation


References

1. Нечаев А.П., Шуб И.С., Аношина О.М. и др. Технология пищевых производств.- М.: КолосС, 2008 - 768 с.

2. Байыспаева М.П. Нан өнімдерінің технологиясы: Оқулық. - Алматы: ЖШС РПБК «Дәуір», 2011. - 448 бет.

3. Ауэрман Л.Я. Технология хлебопекарного производства / Под общ. ред. Л.И. Пучковой. - СПб.: Профессия, 2009. - 416 с.

4. Егоров Г.А. Технология муки. Практический курс. - М.: ДеЛи принт, 2008. - 143 с.

5. Байыспаева М.П. Наубайхана өндірісінде қолданылатын шикізаттар мен материалдар. Алматы: «Алейрон», 2009. - 93 б.

6. Мармузова Л.В. Технология хлебопекарного производства. Сырье и материалы. М.: Издательский центр «Академия», 2008. - 288 с.

7. Маемеров М.М., Изтаев А.И., Кулажанов Т.К., Искакова Г.К. Научные основы ионоозонной обработки зерна и продуктов его переработки: Монография. - Алматы.: Издательство «Алейрон», 2011. - 246 с.

8. Изтаев А.И., Кулажанов Т.К., Маемеров М.М., Асангалиева Ж.Р., Изтаев Б.А., Сарлыбаева Л.М. Электрофизические методы обработки зерна на элеваторах и зерноперерабатывающих предприятиях. - Алматы: ТОО «Издательство LEM», 2015. - 172 с.


Review

For citations:


Iztayev A., Yakiyayeva M.A., Tursunbayeva Sh.A., Mayemerov M.M., Zhauantay I. METHODS OF PRODUCING WITH OUT YEAST BREAD FROM DIFFERENT CLASSES OF SOFT WHEAT. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(3):34-41. (In Russ.)

Views: 292


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)