Preview

The Journal of Almaty Technological University

Advanced search

The development of new technologies of obtaining ice cream from almond milk

https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-84-89

Abstract

The article discusses the technology of obtaining ice cream from almond milk, which is useful for people with diabetes and who have lactose intolerance. The study determined the physical and chemical composition of almond milk and the new finished product. In the proposed new product, there is no sugar in the recipe, which is harmful to the human body in large quantities.dates with a rich vitamin and mineral composition, medicinal properties and high nutritional value are added to give the taste properties.

 

About the Authors

N. S. Mashanova
Kazakh agrotechnical University. S. Seifullina
Kazakhstan
Kazakh agrotechnical University. S. Seifullina


M. E. Smagulova
Kazakh agrotechnical University. S. Seifullina
Kazakhstan
Kazakh agrotechnical University. S. Seifullina


S. T. Azimova
«Almaty Technological University»
Kazakhstan
Almaty


J. I. Sataeva
Kazakh agrotechnical University. S. Seifullina
Kazakhstan
Kazakh agrotechnical University. S. Seifullina


References

1. Филонов А.В., Крампит М.А., Романенко О.В. Современное состояние и перспективные направления использования вторичных материальных ресурсов пищевой промышленности // Фундаментальные исследования. - 2017. - №5. - С. 215-219

2. Early Medication Treatment and Retention in Care Among Youths With Opioid Use Disorder, David S. Ludwig, MD, PhD; Walter C Willett, Regulatory Science in Neonates Opinion August, 2017. JAMA Pediatr. 2013;167(9):788-789. doi:10.1001/jamapediatrics.2013.2408. – PР. 4 – 5.

3. Коновалова Т.В. Совершенствование технологии мороженого премиум-класса / Коновалова Т.В., Творогова А.А. // В сборнике: Экологические, генетические, биотехнологичес-кие проблемы и их решение при производстве и переработке продукции животноводств. Мате-риалы Международной научно-практической конференции (посвященная памяти академика РАН Сизенко Е.И.). – Волгоград, 2017. – С.120-125.

4. Patent number 5656321. Jacques Berger, Guilaine Bravay, Martine Berger. All of Quariter de l’Infernet, Oraison 04700, France. // United statespaptent. - 1997. – PР. 2 – 3.

5. Patent number 4,639,374. Akira Matsunobu, SumioHorishita, Tetsuo Yamada all of Hugo Japan. // Almond Nut Paste for beverages and desserts. 1984. PР. 3 – 4.

6. Patent number 5,656,321A. Jacques Berger, GuilaineBravay, All of Quariter de l’Infernet, Oraison 04700, France. // United states patent. 1997. – PР. 1.

7. Мировой рынок миндаля. Режим доступа: http://www.candytech.ru/novosti/mirovoyrynokmindalya.html. Дата обращения 15.04.2020.

8. Tom Philpott, “Lay Off the Almond Milk, You Ignorant Hipsters” Mother Jones, 16 July 2014. PР. 124 – 125.

9. Арсеньева Т.П. Справочник технолога молочного производства. Том 4, Мороженое / Арсеньева Т.П.-СПб.: Санкт-Петербург: ГИОРД 2012. - 184 с.

10. Способ производства мороженого: Пат. 2614797 Рос. Федерации № 2015148097: заявл. 09.11.2015; опубл. 29.03.2017, Бюл. № 10.

11. Способ производства мороженого с функциональными свойствами: Пат. 2603033 Рос. Федерации № 2015128112/13: заявл. 10.07.2015; опубл. 20.11.2016, Бюл. № 12.


Review

For citations:


Mashanova N.S., Smagulova M.E., Azimova S.T., Sataeva J.I. The development of new technologies of obtaining ice cream from almond milk. The Journal of Almaty Technological University. 2020;(3):84-89. (In Kazakh) https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-84-89

Views: 836


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)