Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

НАННЫҢ ЖАҢА ТҮРІН КЕШЕНДІ ЗЕРТТЕУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Глютенсіз диета қазіргі уақытта целиакиясы бар емделушілер арасында ғана емес, сонымен қатар глютенге кері әсері бар адамдар арасында да танымалдыққа ие болып келеді, ол толыққанды және қауіпсіз тамақтануды қамтамасыз етеді. Ұсынылған мақала глютенсіз нанның жаңа түрін жасауға арналған. Жұмыстың мақсаты құрамында глютені жоқ ұндардың әр түрін нанның сапасына әсерін зерттеу. Нәтижесінде құрамында 50% бидай крахмалы, 25% амарантты ұн және 25% нұқат ұны бар глютенсіз нанның оңтайлы рецептурасы алынды. Әзірленген рецептура отандық өндірістің глютенсіз азық-түлік ассортиментін кеңейтуге мүмкіндік береді.

Авторлар туралы

Б. М. Кулуштаева
Семей қаласының Шәкәрім атындағы Мемлекеттік университеті
Ресей


Г. Н. Нурымхан
Семей қаласының Шәкәрім атындағы Мемлекеттік университеті
Ресей


Н. Р. Муслимова
Семей қаласының Шәкәрім атындағы Мемлекеттік университеті
Ресей


А. . Акылбекова
Семей қаласының Шәкәрім атындағы Мемлекеттік университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Рецепты здоровья. Лечение заболеваний с помощью традиционных средств и методов, 2008-2019 [Электронный ресурс]. URL: https://nmedik.org/bezglyutenovaya-dieta.html (дата обращения: 20.04.2018).

2. Парфенов А.И., Крумс Л.М. Современная концепция и подходы к лечению целиакии. //Центр диагностической медицины EUROLAB. [Электронный ресурс] URL: https:// www.eurolab.-ua/encyclopedia/565/46118/ (дата обращения: 20.04.2018).

3. Губская Е. Ю. Нарушение безглютеновой диеты и внешнесекреторная недостаточность поджелудочной железы как две основные причины неудовлетворительных результатов лечения целиакии //Сучасна гастроентерологія. - № 4, 2008. - С. 57-60.

4. AGRONEWS - мультифункциональная web-платформа для сельского хозяйства и промышленности. //В Казахстане освоили выпуск безглютеновых продуктов. [Электронный ресурс]. URL: https://agronews.com/kz/ru/news/t-echnologies-science/2018-10-10/30709 (дата обращения: 10.10.2018).

5. Козубаева Л.А., Кузьмина С.С., Вишняк М.Н. Безглютеновое печенье из смеси рисовой и гречневой муки // Вестник Алтайского государственного аграрного университета, 2010. - С. 69.

6. ГОСТ 5667-65. Хлеб и хлебобулочные изделия. Правила приемки, методы отбора образцов, методы определения органолептических показателей и массы изделия / Текст документа сверен по: официальное издание М.: ИПК Издательство стандартов, 1997 г.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Кулуштаева Б.М., Нурымхан Г.Н., Муслимова Н.Р., Акылбекова А. НАННЫҢ ЖАҢА ТҮРІН КЕШЕНДІ ЗЕРТТЕУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(2):33-38.

For citation:


Kulushtaeva B.M., Nurymhan G.N., Muslimov N.R., Akylbekovov A. COMPLEX STUDY OF A NEW TYPE OF BREAD. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(2):33-38. (In Russ.)

Қараулар: 320


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)