Preview

ҚҰРАМАЛАНҒАН ЕТ ЖАРТЫЛАЙ ФАБРИКАТТАРДЫҢ РЕЦЕПТУРАСЫ МЕН ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖАСАУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақалада жылқы етінен, құс етінен, баклажаннан жасалған турамадан ет-өсімдік жартылай фабрикаттарының рецептурасын әзірлеу мақсаты қойылған. Ет және өсімдік шикізатынан жасалған модельдік үлгілердің тәжірибелік рецептуралары жасалды. Турама үлгілерінде pH зерттелген, дайын тәжірибелік өнімдерде органолептикалық көрсеткіштер мен шығымы анықталған. Эксперименталдық зерттеулер нәтижесінде шикізаттың оңтайлы арақатынасы бар ет-өсімдік котлеттерінің рецептурасы орнатылған.

Авторлар туралы

Л. А. Каимбаева
Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан Мемлекеттік университеті
Ресей


А. М. Таева
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Т. И. Кульмагамбетов
С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті
Ресей


Д. . Тапалова
Алматы технологиялық университеті
Ресей


М. . Фесенко
Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан Мемлекеттік университеті
Ресей


Е. . Перенесеева
Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан Мемлекеттік университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Лисицын А.Б., Устинова А.В., Горбунова Н.А. Роль агронауки в обеспечении населения России функциональными и диетическими продуктами // Все о мясе. - 2007. - №1. - С.34-37.

2. Позняковский, В.M. Экспертиза мяса и мясопродуктов: учеб. для вузов / В.М. Позняковский. - Новосибирск: Изд-во Новосибир. ун-та, 2001. - 526 с.

3. Побегай, Т.В. Пищевые волокна и качество готовой продукции // Пищевая промышленность. - 2003. - №3. - С. 31.

4. Антипова Л.В., Глотова И.А., Рогов И.А. Методы исследования мяса и мясных продуктов. - М.: Колос, 2004. - 571 с.

5. Зинина О.В., Гаврилова Е.В., Рязанова К.С. Определение качественных показателей полуфабрикатов мясных рубленых функциональной направленности // Молодой ученый. - 2014. - № 8. - С. 179-182.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Каимбаева Л.А., Таева А.М., Кульмагамбетов Т.И., Тапалова Д., Фесенко М., Перенесеева Е. ҚҰРАМАЛАНҒАН ЕТ ЖАРТЫЛАЙ ФАБРИКАТТАРДЫҢ РЕЦЕПТУРАСЫ МЕН ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖАСАУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(1):30-35.

For citation:


Kaimbayeva L., Tayeva A., Kulmagambetov T., Tapalova D., Fesenko M., Pereneseeva E. DEVELOPMENT OF RECIPE AND TECHNOLOGY OF COMBINEDSEMI-FINISHED PRODUCTS. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(1):30-35. (In Russ.)

Қараулар: 494


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)