Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

БИДАЙ ҰНЫНЫҢ МИКРОБИОЛОГИЯЛЫҚ ЗАҚЫМДАНУЫНА САПАЛЫҚ БАҒА БЕРУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Жұмыста дәннің, ұнның, нанның В асіllius түрінің бактерия спораларымен ластану мә-селесіне байланысты сұрақтар қарастырылған. Бірінші сұрыпы бидай ұнына технологиялық және бактериологиялық әдістермен нанды картоп ауруына зерттеу жүргізілді. Үш өнді-рушінің ұндары картоп таяқшасының спораларымен ластану деңгейі бойынша әлсіз және орташа болып сипатталды.

Авторлар туралы

Л. Алашбаева
Алматинский технологический университет
Ресей


Д. Шаншарова
Алматинский технологический университет
Ресей


П. Уалиева
Казахский национальный университет им. аль-фараби
Ресей


Г. Абдиева
Казахский национальный университет им. аль-фараби
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Еркебаев М.Ж., Уажанова Р.У., Тунгышбаева У.О. Картофельная болезнь хлеба, меры предотвращения с помощью системы менедж-мента безопасности в хлебопекарном производстве // Пищевая технология и сервис. А. - №4. -2014. - С.34-36.

2. Бахаровская Е.О., Феоктистова Н.А., Юдина М.А., Васильев Д. А. Роль бактерий вида Васіllius mezentericus в контаминаци и объектов санитарного надзора // Аграрная наука - сельс-кому хозяйству / Материалы VI Международной научно-практической конференции. - Барнаул, 2011. - С. 353-355.

3. P. Saranraj, P. Sivasakthivelan. Microorga-nisms Involved in Spoilag of Bread and Its Control Measures //Research Gate: electronic scientific journal. [Электронный ресурс]. Режим доступа. URL: https://www.researchgate.net/publication/282156531 (дата обращения: 21.11.2018).

4. Юдина М.А., Мустафин А.X., Феоктистова Н.А., Васильев Д. А., Меркулов А. В., Бахаровская Е.О. Диагностика картофельной болезни хлеба, вызываемой бактериями видов Васіllius subtilis и Васіllius mezentericus // Вестник ульяновской государственной сельскохозяйственной академии. Изд-во: Ульяновский государственный аграрный университет им. П.А. Столыпина (Ульяновск). -№ 3. - 2011. - С. 61-67.

5. Васильев Д. А., Золотухин С.Н., Алешкин А. В., Фмерчина С.В., Батраков В. В., Юдина М. А., Макеев В.А., Романова Н.А. Разработка пара-метров постановки реакции нарастания титра фага для индикации бактерий Вacillus mesentericus в объектах санитарного надзора //Вестник ульяновской государственной сельскохозяйственной академии. Изд-во: Ульяновский государственный аграрный университет им. П.А. Столыпина (Ульяновск). -№3. - 2012. - С. 69-73.

6. ГОСТ 26669-85 Продукты пищевые и вкусовые. Подготовка проб для микробиологи-ческих анализов. Сб. ГОСТов. - М.: Стандартинформ, 2010 - 74 c.

7. ГОСТ 27669-88 Мука пшеничная хлебо-пекарная. Метод пробной лабораторной выпечки хлеба. Сб. ГОСТов. - М.: Стандартинформ, 2007 - 9c.

8. Першакова Т.В. Методика определения влияния биологически активных добавок на ин-тенсивность развития картофельной болезни хле-ба. // Новые технологии. Издательство: Майкопский государственный технологический университет. - №1. -2012. - С.48-52.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


 ,  ,  ,   БИДАЙ ҰНЫНЫҢ МИКРОБИОЛОГИЯЛЫҚ ЗАҚЫМДАНУЫНА САПАЛЫҚ БАҒА БЕРУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2018;(4):56-61.

For citation:


 ,  ,  ,   EVALUATION OF THE QUALITY OF WHEAT FLOUR FOR MICROBIOLOGICAL DAMAGE. The Journal of Almaty Technological University. 2018;(4):56-61. (In Russ.)

Қараулар: 283


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)