Сүт сарысуы негізіндегі жұмсақ ірімшік техлологиясын жетілдіру
https://doi.org/10.48184/2304-568X-2022-3-40-45
Аңдатпа
Мақалада сарысудың негізгі қасиеттері мен сипаттамалары, сарысу негізіндегі сарысу ірімшіктерін алу нәтижелері берілген.Сарысудың бастапқы қасиеттері анықталды және сарысудың әртүрлі түрлеріне негізделген жаңа ірімшік өнімнің рецептурасы жасалды. Сүт сарысуы негізіндегі жұмсақ ірімшік техлологиясы жетілдірілді.
Авторлар туралы
Г. Н. ЖакуповaҚазақстан
Жеңіс даңғылы 62
Нур-Султан
М. К. Алимарданова
Қазақстан
050012
Төле би к., 100
Алматы
А. Б. Нуртаева
Қазақстан
Жеңіс даңғылы 62
Нур-Султан
А. Т. Сагандык
Қазақстан
Жеңіс даңғылы 62
Нур-Султан
Т. Е. Ерболат
Қазақстан
Жеңіс даңғылы 62
Нур-Султан
Әдебиет тізімі
1. Zhakupova G. N., Sagandyk A. T. Development of technology of yoghurt by using acid whey // Series chemistry and technology. 4. 2020. – P. 51-57.
2. Залашко, М. В. Биотехнология переработки молочной сыворотки / М. В. Залашко. - М.: Агропромиздат, 1990. — 192 с.
3. Дыкало, Н. Я. Ещё раз о молочной сыворотке / Н. Я. Дыкало // Современные направления переработки сыворотки: сб. материалов 118 международного научно-практ. семинара. – М.: НОУ «Образовательный научно-технический центр молочной промышленности», 2006. - С. 15-17.
4. Диланян, З. Х. Сыроделие / З. Х. Диланян. - М.: Пищевая промышленность, 1973. – 398 с.
5. Крусь Г. М. Технология молочных продуктов / Г. М. Крусь, Л. В. Чекулаев ; издание, перераб. и допол. - М.: Агропромиздательство, 2007. - 312 с.
Рецензия
Дәйектеу үшін:
Жакуповa Г.Н., Алимарданова М.К., Нуртаева А.Б., Сагандык А.Т., Ерболат Т.Е. Сүт сарысуы негізіндегі жұмсақ ірімшік техлологиясын жетілдіру. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2022;(3):40-45. https://doi.org/10.48184/2304-568X-2022-3-40-45
For citation:
Zhakupova G.N., Alimardanova M.K., Nurtayeva A.B., Sagandyk A.T., Yerbolat T.E. Improving the technology of whey-based cheeses. The Journal of Almaty Technological University. 2022;(3):40-45. (In Kazakh) https://doi.org/10.48184/2304-568X-2022-3-40-45