Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

Сүт сарысуы негізіндегі жұмсақ ірімшік техлологиясын жетілдіру

https://doi.org/10.48184/2304-568X-2022-3-40-45

Толық мәтін:

Аңдатпа

   Мақалада сарысудың негізгі қасиеттері мен сипаттамалары, сарысу негізіндегі сарысу ірімшіктерін алу нәтижелері берілген.Сарысудың бастапқы қасиеттері анықталды және сарысудың әртүрлі түрлеріне негізделген жаңа ірімшік өнімнің рецептурасы жасалды. Сүт сарысуы негізіндегі жұмсақ ірімшік техлологиясы жетілдірілді.

Авторлар туралы

Г. Н. Жакуповa
«Сакен Сейфуллин атыңдағы Қазақагротехникалық университеті» КЕАҚ
Қазақстан

Жеңіс даңғылы 62

Нур-Султан



М. К. Алимарданова
«Алматы технологиялық университеті» АҚ
Қазақстан

050012

Төле би к., 100

Алматы



А. Б. Нуртаева
«Сакен Сейфуллин атыңдағы Қазақагротехникалық университеті» КЕАҚ
Қазақстан

Жеңіс даңғылы 62

Нур-Султан



А. Т. Сагандык
«Сакен Сейфуллин атыңдағы Қазақагротехникалық университеті» КЕАҚ
Қазақстан

Жеңіс даңғылы 62

Нур-Султан



Т. Е. Ерболат
«Сакен Сейфуллин атыңдағы Қазақагротехникалық университеті» КЕАҚ
Қазақстан

Жеңіс даңғылы 62

Нур-Султан



Әдебиет тізімі

1. Zhakupova G. N., Sagandyk A. T. Development of technology of yoghurt by using acid whey // Series chemistry and technology. 4. 2020. – P. 51-57.

2. Залашко, М. В. Биотехнология переработки молочной сыворотки / М. В. Залашко. - М.: Агропромиздат, 1990. — 192 с.

3. Дыкало, Н. Я. Ещё раз о молочной сыворотке / Н. Я. Дыкало // Современные направления переработки сыворотки: сб. материалов 118 международного научно-практ. семинара. – М.: НОУ «Образовательный научно-технический центр молочной промышленности», 2006. - С. 15-17.

4. Диланян, З. Х. Сыроделие / З. Х. Диланян. - М.: Пищевая промышленность, 1973. – 398 с.

5. Крусь Г. М. Технология молочных продуктов / Г. М. Крусь, Л. В. Чекулаев ; издание, перераб. и допол. - М.: Агропромиздательство, 2007. - 312 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Жакуповa Г.Н., Алимарданова М.К., Нуртаева А.Б., Сагандык А.Т., Ерболат Т.Е. Сүт сарысуы негізіндегі жұмсақ ірімшік техлологиясын жетілдіру. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2022;(3):40-45. https://doi.org/10.48184/2304-568X-2022-3-40-45

For citation:


Zhakupova G.N., Alimardanova M.K., Nurtayeva A.B., Sagandyk A.T., Yerbolat T.E. Improving the technology of whey-based cheeses. The Journal of Almaty Technological University. 2022;(3):40-45. (In Kazakh) https://doi.org/10.48184/2304-568X-2022-3-40-45

Қараулар: 452


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)