Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ЖЕМШӨП ҚОСПАЛАРЫНДА ҚАНТ ҚЫЗЫЛШАСЫ ӨНДІРІСІНІҢ ҚАЛДЫҚТАРЫН ПАЙДАЛАНУ

https://doi.org/10.48184/2304-568X-2022-1-11-16

Толық мәтін:

Аңдатпа

Берілген мақалада сауынды сиырларға арналған құрама жем қоспасының рецепті берілген. Есептелген рецепт бойынша құрама жем цехында тәжірибелік партиялар жасалынды. Осы алынған құрама жем қоспасының нәрлендіретін және энергетикалық құндылығы аңықталды. Алынған нәтижелер бойынша құрама жем қоспасына қызылша сығындысы 15%, азықтық сірне 15% қосқанда қорытылған протеин 45-50% жоғарлаған, сонымен қатар басқада сапа көрсеткіштері бойынша жақсы нәтижелер алынған. Қызылша-қант өндірісінің қалдықтарының ірі қара мал рационын пайдалану азық шығынын, өнім бірлігін өндірудің өзіндік құнын төмендетуге ықпал ететіні эксперименталды түрде расталды.

Авторлар туралы

Ж. С. АЛИМКУЛОВ
«Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ғылыми - зерттеу институты» ЖШС
Қазақстан

050060, Алматы, к. Ю. Гагарин, 238Г



Г. Е. ЖУМАЛИЕВА
«Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ғылыми - зерттеу институты» ЖШС
Қазақстан

050060, Алматы, к. Ю. Гагарин, 238Г



А. А. АМАНТАЕВА
«Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ғылыми - зерттеу институты» ЖШС
Қазақстан

050060, Алматы, к. Ю. Гагарин, 238Г



К. Н. ФАЗЫЛОВА
«Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ғылыми - зерттеу институты» ЖШС
Қазақстан

050060, Алматы, к. Ю. Гагарин, 238Г



К. Т. ШАУЛИЕВА
«Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ғылыми - зерттеу институты» ЖШС
Қазақстан

050060, Алматы, к. Ю. Гагарин, 238Г



Әдебиет тізімі

1. Алимкулов Ж.С., Велямов М.Т., Сарманкулов Т.М., Жумалиева Т.М. Производство отечественных комбикормов с использованием нетрадиционных видов сырья перерабатывающих и пищевых производств// Вестник Алматинского технологического университета 2019. - № 4. - С. 34-37.

2. Алимкулов Ж.С., Сарманкулов Т.М., Бектурсунова М.Ж., Амантаева А.А., Ким А.М. Кормовые добавки из отходов переработки винограда с вводом природных минералов для разных половозрастных групп овец// Вестник Алматинского технологического университета 2018. - № 4. - С. 39-45.

3. http://www.eurasiancommission.org/ru/act/prom_i_agroprom/dep_agroprom/sensitive_products

4. Протасова М.В., Миронов С.Ю., Лукьянчикова О.В., Бабкина Л.А. Перспективные направления использования отходов сахарного производства// Auditorium. - 2016. - № 2. (10).

5. https://articlekz.com/article/12503

6. Смычагин Е.О., Мустафаев С.К. Анализ состава отходов очистки семян и способ их утилизации и переработки//Научный журнал КубГАУ. – 2016. - № 120. - С. 18-22.

7. Синельников В.М., Попов А.И., Гаджаров Н.М. Повышение экономической эффективности молочного животноводства за счет оптимизации рациона кормления// Вопросы современный науки и практики 2017. - № 2. - С. 86-93.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


АЛИМКУЛОВ Ж.С., ЖУМАЛИЕВА Г.Е., АМАНТАЕВА А.А., ФАЗЫЛОВА К.Н., ШАУЛИЕВА К.Т. ЖЕМШӨП ҚОСПАЛАРЫНДА ҚАНТ ҚЫЗЫЛШАСЫ ӨНДІРІСІНІҢ ҚАЛДЫҚТАРЫН ПАЙДАЛАНУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2022;(2):11-16. https://doi.org/10.48184/2304-568X-2022-1-11-16

For citation:


ALIMKULOV Z.H., ZHUMALIEVA G., AMANTAYEVA A., FAZYLOVA K., SHAULIEVA K. USE OF SUGAR BEET PRODUCTION WASTE IN FEED ADDITIVES. The Journal of Almaty Technological University. 2022;(2):11-16. (In Russ.) https://doi.org/10.48184/2304-568X-2022-1-11-16

Қараулар: 476


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)