Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

СОЯ ОҚАРАСЫНЫҢ ШАБЫЛҒАН ЕТ ЖАРТЫЛАЙ ФАБРИКАТТАРДЫҢ САПА КӨРСЕТКІШТЕРІНЕ ӘСЕРІН ЗЕРТТЕУ

https://doi.org/10.48184/2304-568X-2022-1-5-11

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақалада рецепт құрамының, атап айтқанда, жануар (сиыр, қой, құс еті) және өсімдік (соя окара, сәбіз) шикізатын пайдаланатын құрамаланған құрамдағы тағамдық жүйелердің органолептикалық, функционалдық және технологиялық қасиеттеріне шөптік қоспалардың массалық үлесіне әсері туралы зерттеулер берілген. Сондай-ақ азық-түлік қауіпсіздігі көрсеткіштері үшін тартылған соя окараны зерттеу нәтижелері берілген. Шабылған жартылай фабрикаттардың физика-химиялық көрсеткіштері де анықталды: ҚҚС = 89,1%, ҚҚС = 77,4%, ЖҰС = 83,2%. АКК қосылған шабылған жартылай фабрикаттардың шығуы 91% құрайды. Сапа сипаттамалары үшін алынған мәндер тартылған соя окарасының осы түрін пайдалану перспективаларын көрсетеді: тікелей тағамға, сондайақ котлеттер, тартылған ет, стейктер сияқты тартылған ет жартылай фабрикаттарын өндіру үшін; жартылай фабрикаттардың рецептураларын жобалау және оңтайландыру кезінде.

Авторлар туралы

М. А. АБСАЛИМОВА
Алматы технологиялық университеті
Қазақстан

050012, Алматы қ., Толе Би көш, 100



Л. К. БАЙБОЛОВА
Алматы технологиялық университеті
Қазақстан

050012, Алматы қ., Толе Би көш, 100



А. М. ТАЕВА
Алматы технологиялық университеті
Қазақстан

050012, Алматы қ., Толе Би көш, 100



И. А. ГЛОТОВА
Император Петр I атындағы Воронеж мемлекеттік аграрлық университеті
Ресей

Воронеж



Әдебиет тізімі

1. Iltyakov, A.V. Assessment of functional properties and development of a complex of soy proteins and dietary fibers to stabilize the quality of meat products [Text] / A.V. Iltyakov // Commodity researcher of food products. – 2010. – №12. – Р. 31-36.

2. Antipova, L.V. Protein-polysaccharide combinations in the development of high-quality meat products [Text] / L.V. Antipova, N.M. Ilyina, N.A. Drozdova // Bulletin of the Voronezh State University of Engineering Technologies.– 2012. – №1. – Р. 78-82.

3. Glotova, I.A. Development of new methods for introducing biopolymer complexes into the composition of food systems based on meat raw materials [Text] / I.A. Glotova, A.O. Ryazantseva // FES: Finance. Economy. – 2018. – №3. – Р. 54-61.

4. Lyudmila Antipova, Olga Dvoryaninova / Fundamentals of biotechnology for processing agricultural products. – 2014. – Р. 34-36.

5. Edelev, D.A. Nutrigenomics as an important factor in designing a human diet / D.A. Edelev, M.Yu. Sidorenko, M.A. Perminova // Food industry. -2011. – № 4. – Р. 18-23.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


АБСАЛИМОВА М.А., БАЙБОЛОВА Л.К., ТАЕВА А.М., ГЛОТОВА И.А. СОЯ ОҚАРАСЫНЫҢ ШАБЫЛҒАН ЕТ ЖАРТЫЛАЙ ФАБРИКАТТАРДЫҢ САПА КӨРСЕТКІШТЕРІНЕ ӘСЕРІН ЗЕРТТЕУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2022;(2):5-11. https://doi.org/10.48184/2304-568X-2022-1-5-11

For citation:


ABSALIMOVA M.A., BAIBOLOVA L.K., TAEVA A.M., GLOTOVA I.A. RESEARCH OF THE SOY OKARA IMPACT ON THE QUALITY INDICATORS OF MEAT CHOPPED SEMI-FINISHED PRODUCTS. The Journal of Almaty Technological University. 2022;(2):5-11. https://doi.org/10.48184/2304-568X-2022-1-5-11

Қараулар: 558


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)