Preview

The Journal of Almaty Technological University

Advanced search

ПЕРСПЕКТИВЫ ПРИМЕНЕНИЯ МЕСТНОГО РАСТИТЕЛЬНОГО СЫРЬЯ В ПРОИЗВОДСТВЕ КИСЛОМОЛОЧНЫХ ПРОДУКТОВ

Abstract

In given article possibility of use of additives of a phytogenesis in manufacture of products of functional value since these components contain a complex of biologically active substances, vitamins, organic acids is proved. Use of additives of a phytogenesis is one of ways of increase of food value of dairy products. The combination of a dairy basis to vegetative additives is a perspective direction as requirements of a functional food are answered to the greatest degree with multicomponent products on the basis of raw materials of an animal and a phytogenesis

About the Authors

М. Жонысова
ТОО «Казахский научно-исследовательский институт перерабатывающей и пищевой промышленности», Казахстан, Алматы
Russian Federation


Т. Тултабаева
ТОО «Казахский научно-исследовательский институт перерабатывающей и пищевой промышленности», Казахстан, Алматы
Russian Federation


Г. Абай
ТОО «Казахский научно-исследовательский институт перерабатывающей и пищевой промышленности», Казахстан, Алматы
Russian Federation


References

1. Паско О.В. Биотехнология молокосодер-жащих продуктов для функционального питания // Переработка молока. -2008. -№9. - С. 24

2. Шарманов Т.Ш. Роль биологически актив-ных добавок к пище и функциональных продуктов в питании населения на современном этапе. // Биоло-гически активные добавки к пище и функциональ-ные продукты питания - искоренение микро-нут-риентной недостаточности: матер. МНПК. - Алматы, 2009. - С. 9-14.

3. Антипова Л.В., Перелыгин В.М., Курчаева E.F. Использование растительных белков на пище-вые цели // Молочная промышленность. - 2008.-№ 5.- С. 29-30.

4. Тултабаева Т.Ч., Чоманов У., Таракбаева Р. Ферменты в пищевой промышленности // Агропро-мышленный комплекс - как фактор развития нацио-нальной экономики РК: матер. Междунар. науч.-практ. конф. - Семей, 2010. - С. 427-430.


Review

For citations:


 ,  ,   . The Journal of Almaty Technological University. 2018;(3):9-13. (In Russ.)

Views: 331


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)