Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ПОВЫШЕНИЕ ПИЩЕВОЙ ЦЕННОСТИ ХЛЕБНЫХ ИЗДЕЛИЙ С ПРИМЕНЕНИЕМ ЗЕРНОСМЕСЕЙ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақалада әр-түрлі мөлшерде «Великолепная семерка» дәндік қоспалар қолданылған нанның реологиялық қасиеті мен тағамдық құндылығын зерттеу нәтижелері берілген. 15-тен 30% дейін «Великолепная семерка» дәндік қоспасы қосымен байытылған нан өнімдерінде бақылаумен салыстырғанда В1 дәрумені 2,5 есе, В2 - 1,9 есе, С - 2,5 есе, минералды заттар: темір - 2,26 есе, фосфор мен мырыш - 2,3 есе және антиоксиданттық белсенділігі 2,01 есе артатындығы эксперимент жүзінде дәлелденген. Дәндік қоспаны нан құрамына 30% қосқан-да нан көлемі 17% төмендейтіні анықталған, қоспаның оңтайлы мөлшері 25% деп таңдалды.

Авторлар туралы

М. Кизатова
Алматинский технологический университет
Ресей


Ж. Набиева
Алматинский технологический университет
Ресей


Ю. Пронина
Алматинский технологический университет
Ресей


Г. Искакова
Алматинский технологический университет
Ресей


М. Хайруллаева
Алматинский технологический университет
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Хасиев Х.Х., Витавская А.В. Живая пища и зерновой хлеб спасут население планеты - Изд-во: «Салам», 2015. - 432 с.

2. Ауэрман Л.Я. Технология хлебопекарно-го производства: Учебник - 9-е изд.: перераб. и доп. / Под общ. ред. Л.И.Пучковой - СПб.: Профессия, 2005.- 416 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Кизатова М.Ж., Набиева Ж.С., Пронина Ю.Г., Искакова Г.К., Хайруллаева М.Т. ПОВЫШЕНИЕ ПИЩЕВОЙ ЦЕННОСТИ ХЛЕБНЫХ ИЗДЕЛИЙ С ПРИМЕНЕНИЕМ ЗЕРНОСМЕСЕЙ. Вестник Алматинского технологического университета. 2018;(2):68-72.

Қараулар: 319


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)