Preview

The Journal of Almaty Technological University

Advanced search

АСБҰРШАҚ ҰНЫМЕН ИОНДАЛҒАН СУДЫ ҚОЛДАНЫП НАННЫҢ ТҮРЛЕРІН КЕҢЕЙТУ

Abstract

For reduce the deteriorating effect of pea flour on the gluten properties and bread volume when it fermented used ionized water. The best properties was achieved by using ionized water with 50 000 unit/cm2 concentration of ion at dosage pea flour in amount 25% to the weight of wheat flour of the first grade. At the same time gluten property based on use ionized water is changing to increase elasticity, bread volume does not concede to dough of control pattern. In addition, given results allow to judge about high intensity of dough maturation based on use legumions plants and ionized water compared on control and patterns without ionized water/

About the Authors

М. Рахымбаева
Алматинский технологический университет
Russian Federation


Ж. Усембаева
Алматинский технологический университет
Russian Federation


Г. Искакова
Алматинский технологический университет
Russian Federation


М. Кизатова
Алматинский технологический университет
Russian Federation


Б. Мулдабекова
Алматинский технологический университет
Russian Federation


References

1. Ауэрман Л.Я. Технология хлебопекарно-го производства. - СПб.: Профессия, 2005. - 415 с.

2. Перковец М.В. Новые ингредиенты для функциональных хлебобулочных и макаронных из-делий - натуральный пребиотики // Пищевые ингри-диенты, сырье и добавки. - 2008. - №1. - С. 38-39.

3. Бандаева Е.Ш. Полезный хлеб как пер-вый шаг к здоровью// Хлебопечение России. - 2008. - № 3. - С. 28-29.

4. Поландова Р.Д., Шнейдер Т.И. Приорите-ты развития ассортимента хлебобулочных и мака-ронных изделий // Хлебопечение России. -2006. -№4.- C.3-4.

5. Пучкова Л.И. Лабораторный практикум по технологии хлебопекарного производства. - М.: Лег-кая и пищевая промышленность. - 2004. - 259 с.

6. Маемеров М.М., Изтаев А.И., Кулажанов Т.К., Искакова Г.К. Научные основы ионоозонной технологии обработки зерна и продуктов его пере-работки. - Алматы: Алейрон, 2011.-246 с.


Review

For citations:


 ,  ,  ,  ,   . The Journal of Almaty Technological University. 2018;(2):58-64. (In Russ.)

Views: 306


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)