Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

АСБҰРШАҚ ҰНЫМЕН ИОНДАЛҒАН СУДЫ ҚОЛДАНЫП НАННЫҢ ТҮРЛЕРІН КЕҢЕЙТУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Асбұршақ ұнының желімшенің қасиеттеріне және қамырды ашыту кезінде оның кө-лемін төмендететін әсерін азайту үшін иондалған су пайдаланылды. Ең жақсы нәтиже ион-далған суды 50 000 бірл/см2 мөлшерінде бірінші сұрыпты бидай ұнының салмағына шаққанда 25% шамадағы бұршақ ұнын енгізген кезде қол жеткізілді. Иондалған судың негізінде желім-шенің сапасы серпімділік пен икемділікке қарай өзгерсе, ал сынама қамырдың үлгісі көлемі жағынан бақылау үлгісінің көлемінен қалыспайды. Сонымен қатар, бақылау үлгісінен және иондалмаған суды қолданып дайындалған және дәнді-бұршақ ұнымен иондалған суды қол-данып дайындалған қамыр үлгілермен салыстырғанда қамырдың жетілуі өте жоғары қар-қындылықпен жүретіндігі дәлелденді.

Авторлар туралы

М. Рахымбаева
Алматинский технологический университет
Ресей


Ж. Усембаева
Алматинский технологический университет
Ресей


Г. Искакова
Алматинский технологический университет
Ресей


М. Кизатова
Алматинский технологический университет
Ресей


Б. Мулдабекова
Алматинский технологический университет
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Ауэрман Л.Я. Технология хлебопекарно-го производства. - СПб.: Профессия, 2005. - 415 с.

2. Перковец М.В. Новые ингредиенты для функциональных хлебобулочных и макаронных из-делий - натуральный пребиотики // Пищевые ингри-диенты, сырье и добавки. - 2008. - №1. - С. 38-39.

3. Бандаева Е.Ш. Полезный хлеб как пер-вый шаг к здоровью// Хлебопечение России. - 2008. - № 3. - С. 28-29.

4. Поландова Р.Д., Шнейдер Т.И. Приорите-ты развития ассортимента хлебобулочных и мака-ронных изделий // Хлебопечение России. -2006. -№4.- C.3-4.

5. Пучкова Л.И. Лабораторный практикум по технологии хлебопекарного производства. - М.: Лег-кая и пищевая промышленность. - 2004. - 259 с.

6. Маемеров М.М., Изтаев А.И., Кулажанов Т.К., Искакова Г.К. Научные основы ионоозонной технологии обработки зерна и продуктов его пере-работки. - Алматы: Алейрон, 2011.-246 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


 ,  ,  ,  ,   АСБҰРШАҚ ҰНЫМЕН ИОНДАЛҒАН СУДЫ ҚОЛДАНЫП НАННЫҢ ТҮРЛЕРІН КЕҢЕЙТУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2018;(2):58-64.

Қараулар: 311


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)