Preview

ЭМУЛЬСИЯЛЫҚ ТҰЗДЫҚ ӨНДІРУДЕ ЖИДЕ МЕН БИДАЙ ӨСКІНІ ҰНЫН ҚОЛДАНУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Өсімдік текті отандық шикізаттардың ішінен функциональдік тағамдық ингредиент-тер кешенінің негізгі шикізат көзі құрамында тағамдық талшық, С дәрумені, флавоноидтар мен органикалық қышқылдары бар жиде болып табылады. Жиденің құрамында жоғары мөл-шерде дәрумендер (мг/100г): β - каротин- 8,0 мг, Е - 3,5 мг, А- 5,0 мг, С - 10 мг,сонымен қа-тар, құрамында макроэлементтер (мг/100г): К- 370 мг, Са - 65,0 мг, Mg - 69,0 мг, Nа - 32,0 мг бар. Өсімдік шикізатының құрамында қажетті мөлшерде су мен майда еритін дәрумендер болады. Өсімдік текті шикізаттарды зерттеудің нәтижелері жаңа жоғары функциональдік сипаттағы эмульсиялық өнім құрамында оларды үйлесімдіру мүмкіндігінің негізі болады. Жидені майдалаудың оптимальді ұзақтығы τ - 52-65 сек. мен жұмыс органының айналымы 12000 об/мин. белгіленді.

Авторлар туралы

М. Касымова
Южно-Казахстанский государственный университет им. М.О.Ауэзова
Ресей


З. Кобжасарова
Южно-Казахстанский государственный университет им. М.О.Ауэзова
Ресей


Г. Орымбетова
Южно-Казахстанский государственный университет им. М.О.Ауэзова
Ресей


Г. Нурынбетова
Южно-Казахстанский государственный университет им. М.О.Ауэзова
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Лялякина А., Фиш С.А. Рынок майонеза - тенденции, динамика, прогнозы [Электронный ресурс] - Режим доступа: http://www.library.wkau.kz/index.php/kz/..uchebniki/../download. (Дата обращения: 28.04.2017)

2. Асильбеков Н., Касымова М.К., Нурымбетова Г. Перспективы развития произ-водства масложировых эмульсий функционального назначения/ «Продовольственная безопасность в контексте новых идей и решений». Межд. научно-практ. конф.- Семей, 2017. - Том 1. - С.350-354

3. Утешева С.Ю., Нечаев. А.П. Тенденции в создании майонезов и соусов функционального назначения // Масложировая промышленность.- 2007. -№3.-С. 12-16.

4. Мельник Е.В. Соусы: традиции и инно-вации //Масла и жиры. - 2007. - №9. -С.3-5.

5. Скурихин И.М., Волгaрев М.Н. Хими-ческий состaв пищевых продуктов. Кн.2: Спрaвоч-ные тaблицы содержaния aминокислот, жирных кислот, витaминов, мaкро- и микроэлементов, ор-гaнических кислот и углеводов. -2-е изд., перерaб. и допол. - М.: Aгропромиздaт, 1987. - 360 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


 ,  ,  ,   ЭМУЛЬСИЯЛЫҚ ТҰЗДЫҚ ӨНДІРУДЕ ЖИДЕ МЕН БИДАЙ ӨСКІНІ ҰНЫН ҚОЛДАНУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2018;(2):50-54.

Қараулар: 304


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)