Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ИССЛЕДОВАНИЯ МИКРОБИОЛОГИЧЕСКОЙ БЕЗОПАСНОСТИ ФУНКЦИОНАЛЬНОГО МЯСНОГО ПРОДУКТА С ДОБАВЛЕНИЕМ СОЕВОЙ МУКИ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Соя ұны (15%) мен бройлер (85%) еті қосылған ет өнімінің (тексеру үлгісі) және көк-теген соя бұршағынан алынған соя ұны(15%) мен бройлер (85%) етінен жасалған ет өнімінің (зерттеу үлгісі) микробиологиялық көрсеткіштердің тұқымдануының жиынтығы Total Aerobic Count (TAC), 106; Enterobacteriaceae 105;Coliform 105; E.coli (кое/мл) деңгейі зерттелді. Ет өнімдерінің үлгілерін сақтау кезеңі 7 күнге дейін бөлме температурасында қалыптасты. Микробиологиялық қауіпсіздікті талдау бірінші, үшінші және жетінші сақтау күндерінде орындалды. Өнімнің тұқымдануының өсуіне қарамастан сақтау кезеңінде зерттеу үлгісінде E.coli деңгейінің 8,5*102 ден 4,1*102 ке дейін төмендеуін белгілеу қажет, бұл патогендік мик-рофлораның өсуінің басылуын сипаттайды. Барлық талданған үлгілерде патогендік микро-ағзалар болмады, алайда олардың пайда болуына барлық жағдай болды.

Авторлар туралы

Ш. Аманова
Алматинский технологический университет
Ресей


Н. Раимбаева
Алматинский технологический университет
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Артемьева С.А. и др. Микробиоло-гический контроль мяса животных, птицы, яиц и продуктов их переработки [Текст]: справочник/ Артемьева С.А. - М.: КолосС, 2003. - 287 c.

2. Технический регламент Таможенного союза (ТР ТС 021/2011) «О безопасности пищевой продукции». - СПБ.: ГИОРД, 2015. - 176 с.

3. Боровков, М.Ф. Ветеринарно-санитарная экспертиза с основами технологии и стандарти-зации продуктов животноводства [Текст]: учеб. / М.Ф. Боровков, В.П. Фролов, С.А. Серко. - Санкт-Петербург: Лань, 2013. - 480 с.

4. Franco Abuín C.M., and others. Biofilm formation, phenotypic production of cellulose and gene expression in Salmonella enterica decrease under anaerobic conditions // International Lournal of Food Microbiology 2016 Dec; 238 63-67. Epub 2016 Aug.31


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Аманова Ш.С., Раимбаева Н.Т. ИССЛЕДОВАНИЯ МИКРОБИОЛОГИЧЕСКОЙ БЕЗОПАСНОСТИ ФУНКЦИОНАЛЬНОГО МЯСНОГО ПРОДУКТА С ДОБАВЛЕНИЕМ СОЕВОЙ МУКИ. Вестник Алматинского технологического университета. 2018;(2):41-45.

Қараулар: 251


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)