Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ЖИРНОКИСЛОТНЫЙ СОСТАВ МОЛОКА КОРОВ ГОЛШТИНСКОЙ ПОРОДЫ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақалада қысқы тұрақтылықты қамтамасыз ету кезеңіндегі Ақмола облысының «Астана-Өнім» АҚ-ның голштин тұқымды сиырлар сүтінің май қышқылдық құрамын анық-тау бойынша мәліметтер келтірілген. Үлгінің май қышқылды құрамы ара-қатынасы майлы қышқылының метил эфирі массалық қатынасы сиыр сүтінің майлы қышқылының метил эфирі қатынасына сәйкес келеді, бұл МС талаптарына сәйкес келеді. Жыл маусымының сүт-ті мал тұқымына байланысты май қышқылдары бойынша алынған мәліметтер. Мәселен, қаныққан май қышқылдары сиыр сүтінде 60,35% құраған. Моноқанықпаған май қышқылда-рының қосындысы - 28,2% құрады, ал полиқанықпаған май қышқылдары - 2,88% құрады.

Авторлар туралы

А. Хастаева
Казахский национальный аграрный университет
Ресей


А. Смагулов
Казахский национальный аграрный университет
Ресей


М. Нургалиева
Казахстанско-Японский инновационный центр
Ресей


М. Тойшиманов
Казахстанско-Японский инновационный центр
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Шейфель О.А. Биохимия молока и мо-лочных продуктов: Конспект лекций / Кемеровс-кий технологический институт пищевой промыш-ленности. - Кемерово, 2010. - 126 с.

2. Soyert H., Dardenne P., Dehareng F. et al. Estimating fatty acid content in cow milk using mid-infrared spectrometry //J.Dairy Sci., 2006. - 89 p.

3. Горбатова К.К., Гунькова П.И. Химия и физика молока и молочных продуктов. - СПб.: ГИОРД, 2012. - 336с.:ил.

4. Горбатова К.К. Биохимия молока и мо-лочных продуктов. - М.: Легкая и пищевая про-мышленность, 1984. - 344с.

5. Вышемирский Ф. А. Производство сли-вочного масла. - М.: Агропромиздат, 1987, - 272 с.

6. Дроздова Т.М. Физиология питания/ Учебное пособие. - Кемерово, 2004. -214c.

7. Царевич А.Н. Основы физиологии, ги-гиены и безопасности питания // Часть 1. Основы физиологии питания: Учебное пособие. - С.: Казацкий вал, 2004. - 358 с.

8. ГОСТ Р 52253-2004 Масло и паста масля-ная из коровьего молока(с Изменением №1). Общие технические условия. - Введ.01.07.2005г. -М.: Госстандарт России: Изд-во стандартов, 2004. - 31 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Хастаева А.Ж., Смагулов А.К., Нургалиева М.Т., Тойшиманов М.Р. ЖИРНОКИСЛОТНЫЙ СОСТАВ МОЛОКА КОРОВ ГОЛШТИНСКОЙ ПОРОДЫ. Вестник Алматинского технологического университета. 2018;(2):37-41.

Қараулар: 508


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)