Preview

The Journal of Almaty Technological University

Advanced search

ЭФФЕКТИВНОСТЬ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ ОТХОДОВ ПИВОВАРЕННОГО ПРОИЗВОДСТВА ДЛЯ КОРМОВЫХ ЦЕЛЕЙ

Abstract

In the article the questions of obtaining high-protein feed from secondary resources Breweries for birds, fish and farm animals through microbiological processing of the yeast Saccharomyces cerevisiae-LBD-X1. The received feed for poultry, fish and farm animals on the offered technology allows to receive a fodder product with the increased maintenance micro - and macroelements, vitamins of group "B", the high content of protein increasing by 1,5 times in comparison with the control sample with irreplaceable amino acids and easily digestible carbohydrates.

About the Authors

Ю. Бешимов
Бухарский инженерно-технологический институт
Russian Federation


Н. Бахриддинова
Бухарский инженерно-технологический институт
Russian Federation


Л. Хайдар-Заде
Бухарский инженерно-технологический институт
Russian Federation


References

1. Колпакчи А.П., Голикова Н.В., Андреева О.В. Вторичные материальные ресурсы пивоваре-ния. - М.: Агропромиздат, 1986. - 159 с.

2. Дегтерев С.В. Технология комплексной переработки отходов пивоварения. Дисс.канд. техн.наук. - Пермь, 2000. - 141 с.

3. Бешимов Ю.С., Суюнов У.У., Курбанов М.Т. Технология переработки отходов сельского хозяйства и пищевой промышленности // Молодой ученый, 2013. - № 4. - С. 53-54.

4. Бешимов Ю.С., Суюнов У.У. Способ по-лучения кормовой добавки из хлопкового шрота. Техника и технология пищевых производств / Те-зисы докладов VIII Международной научной конференции студентов и аспирантов. - Могилев, 2012. - С. 91.


Review

For citations:


 ,  ,   . The Journal of Almaty Technological University. 2018;(2):22-26. (In Russ.)

Views: 288


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)