Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ЭФФЕКТИВНОСТЬ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ ОТХОДОВ ПИВОВАРЕННОГО ПРОИЗВОДСТВА ДЛЯ КОРМОВЫХ ЦЕЛЕЙ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақалада алынатын құс, балық және ауыл шаруашылықтық малдарға арналған жоғары протеинді жемді сыра қайнату өндірісінің екіншілік қорларынан Saccharomyces cerevisiae-LBD-X1 ашытқысымен микробиологиялық өңдеу жолымен алудың мәселелері қарастырылады. Құс, балық және ауыл шаруашылықтық малдарға арналған жемді алудың ұсынылған технологиясы құрамы макро- және микро элементтерге, «В» тобының дәрумендеріне бай, алмастырылмайтын амин қышқылдары бар, тез қорытылатын көмірсутектер болатын және бақылау үлгісімен салыстырғанда 1,5 есе артып отыратын ақуызы болатын жемдік өнімді алуға мүмкіндік береді.

Авторлар туралы

Ю. Бешимов
Бухарский инженерно-технологический институт
Ресей


Н. Бахриддинова
Бухарский инженерно-технологический институт
Ресей


Л. Хайдар-Заде
Бухарский инженерно-технологический институт
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Колпакчи А.П., Голикова Н.В., Андреева О.В. Вторичные материальные ресурсы пивоваре-ния. - М.: Агропромиздат, 1986. - 159 с.

2. Дегтерев С.В. Технология комплексной переработки отходов пивоварения. Дисс.канд. техн.наук. - Пермь, 2000. - 141 с.

3. Бешимов Ю.С., Суюнов У.У., Курбанов М.Т. Технология переработки отходов сельского хозяйства и пищевой промышленности // Молодой ученый, 2013. - № 4. - С. 53-54.

4. Бешимов Ю.С., Суюнов У.У. Способ по-лучения кормовой добавки из хлопкового шрота. Техника и технология пищевых производств / Те-зисы докладов VIII Международной научной конференции студентов и аспирантов. - Могилев, 2012. - С. 91.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Бешимов Ю.С., Бахриддинова Н.М., Хайдар-Заде Л.Н. ЭФФЕКТИВНОСТЬ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ ОТХОДОВ ПИВОВАРЕННОГО ПРОИЗВОДСТВА ДЛЯ КОРМОВЫХ ЦЕЛЕЙ. Вестник Алматинского технологического университета. 2018;(2):22-26.

Қараулар: 294


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)