Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

Тағам және қайта өңдеу өнеркәсібінің технологиясы

https://doi.org/10.48184/2304-568X-2021-4-5-9

Толық мәтін:

Аңдатпа

Соңғы жылдары түйіршікті сүзбе өнімдерінің технологиясының сапасын жақсарту, дайын өнімнің биологиялық және тағамдық құндылығын, сақтау мерзімін арттыру үшін өсімдік майын қосып жетілдіру перспективасы кеңінен қолданылуда. Жұмыс барысында зығыр майы қосылған түйіршікті сүзбе құрамының мөлшері анықталды, технологиялық сызба жасалды. Физика-химиялық және микробиологиялық өзгерістер зерттеліп, нәтижесінде алынған өнімнің энергетикалық көрсеткіші есептелді. (100 г өнімге 774кДж/178 ккал: майлар 10,42 г (52%); ақуыз 18 г (40%);көмірсулар 3,3 г (8%)).

Авторлар туралы

A. A. Женисбекова
«Алматы технологиялық университеті»АҚ
Қазақстан

050012, Алматы қ., Төле би көш., 100



M. Қ. Тулепова
«Алматы технологиялық университеті»АҚ
Қазақстан

050012, Алматы қ., Төле би көш., 100



Ф. Т. Диханбаева
«Алматы технологиялық университеті»АҚ
Қазақстан

050012, Алматы қ., Төле би көш., 100



Р. Б. Мухтарханова
«Алматы технологиялық университеті»АҚ
Қазақстан

050012, Алматы қ., Төле би көш., 100



Әдебиет тізімі

1. Захаренко С.Г. Совершенствование технологии зерненого творога дисс. канд. техн. наук: 05.18.04 / Кемерово, 2009. –146 с.

2. Hubbard E.M., The effect of extrinsicattributes on liking of cottagecheese Department of Food / S.M.JervisM.A.Drake // volume 99, issue 1, P183-193, january 01, 2016.

3. Дунченко, Н.Н. Экспертиза молока и молочных продуктов. Качество, безопасность / Храмцов А.Г., Макеева И.А., – Новосибирск, 2007. – 488 с.

4. Диханбаева Ф.Т. Сүтқышқылды өнімдерінің технологиясы, – Алматы, типография ТОО «Эверо», 2014г. – 189 б.

5. Крусь Г.Н., Храмцов А.Г., Волокитина Э.В., Карпычев С.В. – Технология молока и молочных продуктов М.:КолосС, 2006. – 455 с.

6. Нуржанова А. Сүт және сүт өнімдерін өңдеу технологиясы: оқулық / Астана: Фолиант, 2010. – 216 б.

7. Күзембаев Қ. Тамақ өнімдерін тану [Мәтін]: оқулық / Күзембаева Г. – Астана: Фолиант, 2010. - 416с.

8. Щербаков В.Г. Биохимия и товароведение масличного сырья: Изд. 2-е, перераб. и доп. – М.: Пищевая промышленность, 1969. – 456 с.

9. Либерман С.Г. Справочное руководство по производству технических фабрикатов на мясокомбинатах: Справочное руководство Петровский В, П. 2-е изд., перераб. и доп. - М.: / Пищепромиздат, 1961. – 464 с.

10. Зубцов В.А., Льняное семя, его состав и свойства / Осипова Л.Л., Лебедева Т.И. // 2002. С. 146-149.

11. M. D. Ranken. Food Industries Manual / ISBN 978-1-4615-2099-3, 2012. 317 с.

12. Асенова, Б.К. Контроль качества молока и молочных продуктов / Топурия Г.М., Топурия Л.Ю., Смольникова Ф.Х. -Алматы: Изд. Госуниверситет имени Шакарима города Семей, 2013. – 212с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Женисбекова A.A., Тулепова M.Қ., Диханбаева Ф.Т., Мухтарханова Р.Б. Тағам және қайта өңдеу өнеркәсібінің технологиясы. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2021;(4):5-9. https://doi.org/10.48184/2304-568X-2021-4-5-9

For citation:


Zhenisbekova A.A., Tulepova M.K., Dikhanbaeva F.T., Mukhtarkhanova R.B. Improvement of cottage cheese technology. The Journal of Almaty Technological University. 2021;(4):5-9. (In Kazakh) https://doi.org/10.48184/2304-568X-2021-4-5-9

Қараулар: 698


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)