Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

СТУДЕНТТЕРДІҢ ТАМАҚТАНУ ЖАҒДАЙЫН БАҒАЛАУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақалада студенттердің орташа тәуліктік рационын сандық және сапалық құнды-лығын талдау нәтижелері берілген. Сауланама нәтижесі олардың тамақтану режимін сақтамайтындығын көрсетті: 24% - таңғы асты тұтынбайды, 53% - таңғы асты сирек қолданады, 23% - таңғы асты күнде тұтынады. Сұралғандардың 50% - жоғары сұрыптағы ақ нанды тұтынады, 61% - рационында макарон өнімдер артады, 78%- фасфудтарға құмар, 76%- балғын көкөністер мен жемістерді сирек тұтынады. Ағзаның қалыпты өмірі мен ден-саулығын қамтамсыз ету үшін, ақуызға, минералды заттарға, дәрумендерге бай тағамдарды тұтынып, рационалды, теңдестірілген тамақтану принципін және нақты сапалы рацион құрамы мен энергетикалық құндылығының сәйкестігін толығымен сақтауға ұмтылу керек.

Авторлар туралы

А. Гумарова
Западно-Казахстанский аграрно-технический университет им. Жангир хана
Ресей


Л. Байтлесова
Западно-Казахстанский аграрно-технический университет им. Жангир хана
Ресей


Ф. Суханбердина
Западно-Казахстанский аграрно-технический университет им. Жангир хана
Ресей


З. Айтмуханова
Западно-Казахстанский аграрно-технический университет им. Жангир хана
Ресей


Э. Чинарова
Западно-Казахстанский аграрно-технический университет им. Жангир хана
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Алексеева Е.В. Взаимосвязь качества пи-щевой продукции с концепцией качества жизни // Пищевая промышленность. - 2007. - №10. - С. 78-79.

2. Дроздова Т.М., Влощинский П.Е, Позняковский В.М. Физиология питания: Учебник / Т.М. Дроздова,. - М.: ДеЛи плюс, 2012. - 352 c.

3. Костырина Ж.Б. Спицына Г.В., Фашуйи Е.А. Питание, как профилактика алиментарных заболеваний. Функциональное питание: понятие, спрос т предложение // Сб. науч. тр.- Тюмень: ТюмГНГУ, 2009. - 381 с.

4. Мартинчик, А.Н. Микробиология, физио-логия питания, санитария: Учебник для студентов сред.проф. учебных заведений / А.Н. Мартинчик, А.А. Королев, Ю.В. Несвижский. - М.: ИЦ Академия, 2013. - 352 c.

5. Поздняковский, В.М. Гигиенические ос-новы питания, качество и безопасность пищевых продуктов. - Сибирское университетское изда-тельство, 2007.- 456 с.

6. Смирнов Н.К. Задачи валеологии в кон-тексте проблем общества и системы образования / Актуальные проблемы валеологии в образова-нии. Материалы 1-ой Всеросс. науч.-прак. конф., Москва, 1997. - С. 16.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


 ,  ,  ,  ,   СТУДЕНТТЕРДІҢ ТАМАҚТАНУ ЖАҒДАЙЫН БАҒАЛАУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2018;(2):12-16.

Қараулар: 333


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)