Қарақұмық ұнынан жасалынған нан-тоқаш өнімдерінің технологиясы және олардың сапалық көрсеткіштері
https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-4-58-63
Аңдатпа
Бұл мақалада қарақұмық ұнынан нан-тоқаш өнімдерінің технологиясын жасау бойынша ғылыми зерттеулердің нәтижелері келтірілген. Органолептикалық, физика-химиялық және қауіпсіздік көрсеткіштері зерттелді. Зерттеулер қарақұмық ұнын қосу арқылы алынған нан-тоқаш өнімдері физикалық-химиялық көрсеткіштері бойынша бидай ұнынан жасалған нанға қарағанда 11,5% ға жоғары, органолептикалық қасиеттері бойынша бидай ұнынан жасалған нан өнімдерінен кем емес екенін көрсетті. IntersciencsScan 4000 құрылғысындағы жалпы микробтық көрсеткіштің анықтамасы бидай ұнынан жасалған нан өнімдеріне қарағанда төмен емес нәтижелерді көрсетті, бұл адам денсаулығын жақсарту үшін осындай өнімдерді пайдалану мүмкіндігін растайды.
Тірек сөздер
Әдебиет тізімі
1. Еделев Д.А. Технологии обеспечения безопасности и качества продуктов питания: проблемы, стратегические цели, перспективы развития // Пищевая промышленность. – 2010. № 10. – С. 3640.
2. Метерева В.В., Строева С.С. О пользе пищевых волокон // Экология и жизнь. – 2010. № 10. – С. 82-86.
3. Байысбаева М.П. Нан өнімдерінің технологиясы: Оқулық.Алматы: Дәуір, 2011.448 бет. ISBN 978-601-217-221-8.
4. Бауыржанова А.З., Камбарова А.К., Дюсебаева М.Ж. Дәстүрлі емес өсімдік шикізаттарын пайдаланып функционалды тағайындалған нан-тоқаш өнімдерінің технологиясына жетілдіру // Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің «Хабаршысы».-2014. №2(66). 98-101.
5. Берри Оттавей Обогащение пищевых продуктов и биологически активные добавки / Редактор-составитель П. Берри Оттавей. М.: Профессия, 2010. 316 c.
6. Гигиенические требования к срокам годности и условиям хранения пищевых продуктов. СанПиН 2.3.2.1324-03. М.: ДЕАН, 2012. 393 c.
7. Козин, Н. И. Исследование пищевых продуктов / Н.И. Козин, др.. М.: Государственное издательство торговой литературы, 2011. 412 c.
8. Луиза, Очирова Микробиологическая оценка безопасности пищевых продуктов / Очирова Луиза, Аюна Будаева und Виктор Цыдыпов. М.: LAP Lambert Academic Publishing, 2011. 192 c.
9. Самылина, И. А. Лекарственные растения и пищевые продукты в медицине. Учебное пособие по фармакогнозии / И.А. Самылина, В.А. Белогурова. М.: Ленанд, 2014. 200 c.
10. Falguera V., Quintero J.P., Jimenez A., Munoz J.A., Ibarz A. Edible films and coatings: structures, active functions and trends in their use // Trends Food Sci. Technol. 2011. Vol. 22, N 6. P. 292-303.
Рецензия
Дәйектеу үшін:
Нурыш А.Б. Қарақұмық ұнынан жасалынған нан-тоқаш өнімдерінің технологиясы және олардың сапалық көрсеткіштері. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2020;(4):58-63. https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-4-58-63
For citation:
Nurysh A.B. Technology of bakery products from buckwheat flour, research of their quality and safety. The Journal of Almaty Technological University. 2020;(4):58-63. (In Kazakh) https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-4-58-63