Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ДӘНДІ-БҰРШАҚ ДАҚЫЛДАРЫ ҰНЫМЕН ИОНДАЛҒАН СУ ҚОЛДАНЫП ДАЙЫНДАЛҒАН НАННЫҢ САПАСЫН ЗЕРТТЕУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Асбұршақ ұнының нанның сапасын төмендететін әсерін азайту үшін иондалған су пайда-ланылды. Бұл ретте иондалған су қосылмаған үлгілермен салыстырғанда нанның органо-лептикалық және физикалық-химиялық сапа көрсеткіштерінің елеулі артқаны байқалды. Бидай және дәнді-бұршақ ұнының қоспасынан пісірілген нанның ең жақсы сапасына иондалған суды қолданған және бірінші сұрыпты бидай ұны салмағына шаққанда 25% шамадағы бұршақ ұнын қосқан кезде қол жеткізілді. Бұршақ ұнын қолдану нанды бағалы қоректік компоненттер-мен - ақуыздармен, алмастырылмайтын аминқышқылдарымен, дәрумендермен және минералды заттармен байыту үшін орынды.

Авторлар туралы

М. Рахымбаева
Алматинский технологический университет
Ресей


Ж. Усембаева
Алматинский технологический университет
Ресей


Г. Искакова
Алматинский технологический университет
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Ауэрман Л.Я. Технология хлебопекарного производства [учеб. для вузов по специальности "Технология хлеба, мучных кондитер. и макарон. изделий"] - Изд. 9-е, перераб. и доп. - СПб.: Профессия, 2005. - 415 с.: ил.

2. Цыганова, Т. Б. Технология и организация производства хлебобулочных изделий. - Изд. 2-е, испр. - М.:Academia, 2008. - 446с.

3. Шелепина Н.В. Содержание и качество белка нетрадиционных морфотипов гороха // Хранение и переработка сельхозсырья. - 2009. - № 8. - С.50-51.

4. Тюрина О.Е., Шлепенко Л.А. Перспективные технологии диабетических хлебобулочных изделий // Хлебопечение России. - 2008. - № 2. - С. 12-13.

5. Бандаева Е.Ш. Полезный хлеб как первый шаг к здоровью// Хлебопечение России. - 2008. - № 3. - С. 28-29

6. Искакова Г.К., Изтаев А.И., Кулажанов Т.К., Маемеров М.М., Изтаев Б.А. Технология хлеба и макаронных изделий с применением озонирован-ной и ионоозонированной воды (монография). - Алматы: АТУ, 2011.-216 с.

7. Ізтаев Ә., Искакова Ғ.К., Мулдабекова Б.Ж., Байысбаева М.П. Нан өндірудің инновациялық тех-нологиясы (монография). - Алматы: Издательство LЕМ, 2015.-220 б.

8. Пучкова Л.И. Лабораторный практикум по технологии хлебопекарного производства. - М.: Лег-кая и пищевая промышленность. - 2004. - 259 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


 ,  ,   ДӘНДІ-БҰРШАҚ ДАҚЫЛДАРЫ ҰНЫМЕН ИОНДАЛҒАН СУ ҚОЛДАНЫП ДАЙЫНДАЛҒАН НАННЫҢ САПАСЫН ЗЕРТТЕУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2018;(1):33-37.

Қараулар: 324


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)