TRENDS AND REALITIES OF DEVELOPMENT OF THE ORGANIC MARKET OF MILK
Abstract
In this article, attention is focused on analyzing opportunities to increase the efficiency of agricultural production and save many types of resources, through the introduction of organic production systems and the development of the domestic organic market. The list of enterprises of the organic direction existing in Kazakhstan is given, the terminology used at present on the market of organic products is considered. This analysis has revealed the shortcomings and positive aspects of domestic organic production and suggests ways to improve them.
About the Authors
Л. МамаеваRussian Federation
А. Серикбаева
Russian Federation
FERRARI Giovanna
Russian Federation
М. Алиев
Russian Federation
А. Ахмедов
Russian Federation
References
1. Кодекс Алиментариус. Органические пи-щевые продукты./ Пер.с англ.; К.57ФАО, ВОЗ- Москва.: Издательство "Весь мир", 2006. - 72с.
2. Мазурова, А.Ю. Развитие органического сельского хозяйства // Международный сельскохо-зяйственный журнал. - 2008- №3- С.26-27.
3. Мазурова А.Ю. Историко-географические особенности формирования органического сельс-кого хозяйства в странах мира // Агрохимический вестник - 2009- №4. - С.8-10
4. Новичку в органическом сельском хозяйстве - гид от USDA и Еврокомиссии: [электронный ресурс]. - Режим доступа: http://www.bakertilly.ua/ru/ news/id1057. - Дата обращения: 10.03.2017.
5. Смирнов В. Экологические товары: обзор мирового и российского рынков. // Оптовик. Бизнес. Маркет - 2006 - №6 - С. 19-20.
6. Lewis, H. Innovation in natural and organic food and drinks. // Business Insights Ltd. - 2006. - 123 pp.
7. Willer, H. The world of organic agriculture. Statistics and emerging trends 2008. / H. Willer, Y. Minou.// Earthscan. - 2008. -Р.158-160.
8. Willer, H., Minou Yussefi. The world of organic agriculture. Statistics and emerging trends 2006. / H. Willer, Y. Minou // Germany, 2006.-Р.345-347.
9. Кодекс Алиментариус. Органические пище-вые продукты. Пер с англ. - М: Весь мир, 2006 - 72 с.
10. Стребков, С., Технологический процесс доения коров и качество молока - взаимосвязаны. [Электронный ресурс]: [Компания ПЕПМАКС Сервис СНГ] / С. Стребков, Н. Калмыков, Н. Прокопьева - Электронный ресурс. Режим доступа: URL: http://www.moloko.cc/view_news.php?id=11-08-2006. Дата обращения 28.03.2016.
11. Поляк, Т Organic food: модно или полезно? [Электронный ресурс]: [Электронный журнал Рassion.ru] - Режим доступа: URL: http://health.passion.ru/l.php/organic-food-modno-ili-polezno.htm Дата обращения..20.04.2016.
Review
For citations:
, , , , TRENDS AND REALITIES OF DEVELOPMENT OF THE ORGANIC MARKET OF MILK. The Journal of Almaty Technological University. 2018;(1):21-28. (In Russ.)