Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

СОЯ БҰРШАҚТАРЫН КӨКТЕУДІҢ СОЯ ҰНЫНЫҢ АМИНҚЫШҚЫЛДЫ ҚҰРАМЫНА ЖӘНЕ ӨНІМНІҢ ТАҒАМДЫҚ ҚҰНДЫЛЫҒЫНА ӘСЕРІ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақалада көктеген соя бұршақтарынан алынған соя ұны мен соя бұршағының амин қышқылдары мен химиялық құрамының өзгерістері зерттелген. Көктеген соя бұршақтарынан алынған соя ұны 17,36% ақуыз, 17,90% май, 2,16% көмірсу мөлшерімен сипатталады. Көктеген соя бұршақтарынан алынған соя ұнында алмастырылмайтын аминқышқылдардың мөлшері 1,5-2 есеге көбейді. Көктеген соя бұршағы ұны (15%) қосылған бройлер еті (85%) негізіндегі функцио-налдық өнім жоғары мөлшерде 24,37% ақуыз, 2,52% май және 4,79% көмірсумен сипатталады.

Авторлар туралы

Ш. С. Аманова
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Н. Т. Раимбаева
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Савченко И.В., Медведев А.М., Зотиков В.И. Пути увеличения производства растительного белка в России // Вестн. Южно-Уральск. гос. ун-та. - 2009. - № 1. - С. 11-13.

2. Рахматуллина Ю.Р. Разработка энергосбе-регающей технологии производства продуктов дли-тельного хранения из пророщенного зерна: автореф. на соис. уч.степ. канд. техн. наук: 05.18.01 / - М., 2012. - 17с.

3. Marton M., MandokiZs., Csapo-KissZs., Csapo J. Роль проростков в питании человека. Обзор // Acta Univ. Sapientiae, Alimentaria. - 2010. - №3. - РР. 81-117.

4. Финли Дж. В. Предлагаемые критерии оценки эффективности лечения рака продуктами раститель-ного происхождения, обогащенными каротиноидами, глюкозинолатами, полифенолами и селеносоединения-ми // Annals of Botany, 2005. - 1995. - РР. 1075-1096.

5. Шенкер С. Факты за заголовками, Брокколи // Британский фонд питания. // Бюллетень по питанию, 2002. - № 27. -РР. 159-160.

6. Ким С.Д., Ким С.Х., Хонг Е.Х. Состав рос-ток сои и ее пищевая ценность // Корейский соевый сигест, 1993. -№10. - 1-9 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Аманова Ш.С., Раимбаева Н.Т. СОЯ БҰРШАҚТАРЫН КӨКТЕУДІҢ СОЯ ҰНЫНЫҢ АМИНҚЫШҚЫЛДЫ ҚҰРАМЫНА ЖӘНЕ ӨНІМНІҢ ТАҒАМДЫҚ ҚҰНДЫЛЫҒЫНА ӘСЕРІ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2018;(1):7-10.

Қараулар: 285


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)