Preview

The Journal of Almaty Technological University

Advanced search

АДСОРБЕНТТЕРМЕН СЫРАНЫҢ ТҰРАҚТЫЛЫҒЫН АРТТЫРУ

Abstract

This article considers the increase in beer stability using specific adsorbents. According to the results of the study, processing of beer with collagenase + HESHVK 75 adsorbent + Polyclar AT in comparison with other adsorbents increases the precipitation limit by 2 units, the tannic index reaches its maximum volume, reduces the level of anthocyanogens.

About the Authors

А. Усукеева
Алматы технологиялық университеті
Russian Federation


А. Джекшембекқызы
Аль-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті
Russian Federation


References

1. Кудрявцева Л.В. Разработка технологичес-ких приемов для повышения качества пива: дис. канд.техн.наук. Код специальности ВАК 05.18.07. МГУПП, - М.: 2002. -172 с

2. Кунце В. Технология солода и пива. - М.: Профессия, 2001.-912с.


Review

For citations:


 ,   . The Journal of Almaty Technological University. 2018;(1):5-7. (In Russ.)

Views: 250


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)