Preview

АДСОРБЕНТТЕРМЕН СЫРАНЫҢ ТҰРАҚТЫЛЫҒЫН АРТТЫРУ

Abstract

This article considers the increase in beer stability using specific adsorbents. According to the results of the study, processing of beer with collagenase + HESHVK 75 adsorbent + Polyclar AT in comparison with other adsorbents increases the precipitation limit by 2 units, the tannic index reaches its maximum volume, reduces the level of anthocyanogens.

About the Authors

А. Усукеева
Алматы технологиялық университеті
Russian Federation


А. Джекшембекқызы
Аль-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті
Russian Federation


References

1. Кудрявцева Л.В. Разработка технологичес-ких приемов для повышения качества пива: дис. канд.техн.наук. Код специальности ВАК 05.18.07. МГУПП, - М.: 2002. -172 с

2. Кунце В. Технология солода и пива. - М.: Профессия, 2001.-912с.


Review

For citations:


 ,   . The Journal of Almaty Technological University. 2018;(1):5-7. (In Russ.)

Views: 266


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)