Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

АДСОРБЕНТТЕРМЕН СЫРАНЫҢ ТҰРАҚТЫЛЫҒЫН АРТТЫРУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Берілген мақалада сыраның тұрақтылығын жоғарылату мақсатымен, спецификалық адсорбенттерді қолдану мүмкіндігі қарастырылған. Зерттеу нәтижелері бойынша сыраны Коллагеназа +ХЕШВК 75+Поликлар АТ адсорбентімен өңдеу барысында басқаларымен салыс-тырғанда, тұндыру шегінің көрсеткіші шамамен 2 бірлікке жоғарылады, таниндік көрсеткіш максималды көлемге жетіп, антоцианогендер біршама төмендеді.

Авторлар туралы

А. Д. Усукеева
Алматы технологиялық университеті
Ресей


А. . Джекшембекқызы
Аль-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Кудрявцева Л.В. Разработка технологичес-ких приемов для повышения качества пива: дис. канд.техн.наук. Код специальности ВАК 05.18.07. МГУПП, - М.: 2002. -172 с

2. Кунце В. Технология солода и пива. - М.: Профессия, 2001.-912с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Усукеева А.Д., Джекшембекқызы А. АДСОРБЕНТТЕРМЕН СЫРАНЫҢ ТҰРАҚТЫЛЫҒЫН АРТТЫРУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2018;(1):5-7.

Қараулар: 254


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)