Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

БИДАЙ НАНЫНЫҢ ҚҰРАМЫН ТАҒАМДЫҚ ТАЛШЫҚҚА БАЙЫТУДЫҢ ӘДІСІ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Сұрыпты бидай ұндарының құрамында тағамдық талшықтардың аз мөлшерде кездесетінін ескере келе бұл жұмыстың мақсаты тағамдық және биологиялық құндылығы жоғары тағамдық талшықтарға байытылған бидай нанының рецептурасын және технологиясын жасау. Қоспа қосылған бидай нанының барлық сапа көрсеткішері бойынша стандарттық талаптарға сай келетін 20% зығыр ұны және 0,5% тағамдық талшық ұнтағы қосылған үлгі анықталды. Зерттеу нәтижесі бойынша осы үлгінің ақуыз мөлшері жоғары, тағамдық қауіпсіздігі жағынан сапалы нан екендігі дәлелденді.

Авторлар туралы

М. П. Байысбаева
Алматы технологиялық университеті
Ресей


З. Н. Молдақұлова
Алматы технологиялық университеті
Ресей


С. Т. Дайрашева
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Ф. А. Рахымбердиева
Алматы технологиялық университеті
Ресей


В. . Соттникова
Университет Менделя
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Lavrova L.Y, Lesnikova N.A, Bortsova E.L, The influence of flax flour on the quality of wheat bread. // Bread products. - 2016. - No. 11. - P.53-55. [in Russian]

2. Belyavskaya I.G, Bogatyreva T.G, Yudina T.A, et al. Flaxseed flour - a source of antioxidants in bakery products for a healthy diet // Food industry. - 2015. - No. 4. - P. 32-35. [in Russian]

3. Bozhko S.D, Ershova T.A, Chernyshova A.N, Vasilenko I.A., Development of functional bakery products using flour from cereal crops and flax seeds // Bakery in Russia. - 2015. - No. 6. - P. 45-48. [in Russian]

4. Baiysbaeva М.P. Laboratory Practice Technologies of Bread Production. Laboratory Practicum. Almaty. - ATU, 2018 - 38 p. [in Кazakh]


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Байысбаева М.П., Молдақұлова З.Н., Дайрашева С.Т., Рахымбердиева Ф.А., Соттникова В. БИДАЙ НАНЫНЫҢ ҚҰРАМЫН ТАҒАМДЫҚ ТАЛШЫҚҚА БАЙЫТУДЫҢ ӘДІСІ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2020;(1):39-44.

For citation:


Bayisbaeva M.P., Moldakulova Z.N., Dairasheva S.T., Rahimberdieva F.A., Sottnikova V. ENRICHMENT OF WHEAT BREAD WITH DIETARY FIBER. The Journal of Almaty Technological University. 2020;(1):39-44. (In Russ.)

Қараулар: 401


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)