Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

БАҚША ДАҚЫЛДАРЫНАН ПЕКТИНДІ ФЕРМЕНТАТИВТІ ЭКСТРАКЦИЯЛАУ КЕЗІНДЕ ЭКСПОЗИЦИЯНЫҢ ОҢТАЙЛЫ ДОЗАСЫ МЕН УАҚЫТЫН АНЫҚТАУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақалада, бақша дақылдарынан яғни қауыннан пектин бөліп шығару. «Торпеда» сорты қауын сығындыларынан құрамында пектин бар сығынды алу үшін технологиялық режимдерді (гидромодульді, температураны) зерделеу кезінде ферментті препаратты енгізер алдында 48-500С температурада 12-15 сағат бойы шикізаттың суда алдын ала ісінуін жүзеге асырады. «Торпеда» қауын сортының құрамында пектин бар сығынды алудың технологиялық режимдерін ферменттік тәсілмен өңдеу үшін, алдымен оңтайлы параметрі: температуралық режим және пектинсинсты алу үшін гидромодуль өңделді.

Авторлар туралы

З. С. Уйкасова
Алматы Технологиялық университеті
Ресей


С. Т. Азимова
Алматы Технологиялық университеті
Ресей


М. Ж. Кизатова
С.Ж. Асфендияров атындағы Қазақ Ұлттық медицина университеті
Ресей


Б. А. Снадинова
Алматы Технологиялық университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Pilate T. P., Ivanov A. A. Biologically active food additives (theory, production, application). - M.: Avvallon, 2002-710p. [In Russian]

2. Azimova S.T., Kizatova M. Zh., Toktamysova A. B., Donchenko L. V. Monitoring the quality of plant raw materials for the creation of functional and therapeutic pectin biopreparations // The Journal of Almaty Technological University. - 2015. - №4. - Р. 67-70. [In Russian]

3. Donchenko L. V. Technology of pectin and pectin products: Studies.benefit. -M.: New Delhi, 2000. 225 Р. [In Russian]

4. Azimova S. T., Kizatova M. Zh., Iskakova G. K. Secondary resources of melons of Kazakhstan to produce the most valuable product of pectin / Electronic scientific and practical periodical «Bulletin of modern research», Issue № 1-3, January 2019. - Р. 6-9. [In Russian]

5. Azimova S. T., Aidossov A.A., Kizatova M.J., Zaurbekova G.N., Development of the information system for monitoring, modelprediction of changes in the quality of the environment and public health indicators of industrial region, studying the anatomical composition of pumpkins from useful components of flora for human. № 2 for 2016 year. /Materials of conferences (Munich, Germany, 1-6 November 2016). - Р.30. [In English]

6. Azimova S.T. Kizatova M.Z. Akhmetova S.O. Donchenko L.V. Admayeva A.M. Towards food security through application of novel scientific findings//Jornal of Security and Sustainability Issues 2017 № 6(4). - РР. 719-728. [In English]

7. Donchenko L. V. Features of process of hydrolysis of protopectin from plant tissue // Proceedings of the Kuban State Agrarian University. - Krasnodar: 2006. - Vol. №1. - РP. 288-297. [In Russian]


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Уйкасова З.С., Азимова С.Т., Кизатова М.Ж., Снадинова Б.А. БАҚША ДАҚЫЛДАРЫНАН ПЕКТИНДІ ФЕРМЕНТАТИВТІ ЭКСТРАКЦИЯЛАУ КЕЗІНДЕ ЭКСПОЗИЦИЯНЫҢ ОҢТАЙЛЫ ДОЗАСЫ МЕН УАҚЫТЫН АНЫҚТАУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2020;(1):36-39.

For citation:


Uikassova Z.S., Azimova S.T., Kizatova M.Zh., Snadinova B.A. DETERMINATION OF THE OPTIMAL DOSE AND EXPOSURE TIME FOR ENZYMATIC EXTRACTION OF PECTIN FROM MELONS. The Journal of Almaty Technological University. 2020;(1):36-39. (In Russ.)

Қараулар: 395


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)