Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ЖҮГЕРІ КРАХМАЛЫНЫҢ МОДИФИКАЦИЯСЫ ЖӘНЕ ОНЫҢ ФИЗИКО- ХИМИЯЛЫҚ ҚАСИЕТІ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Бұл жұмыстың мақсаты карбоксиметилденген жүгері крахмалын (КМЖК) алу, сипаттау және бұл үлгілерді су негізіндегі бұрғылау ерітінділерінде қолдану мүмкіндігін бағалау болып табылады. Жүгері крахмалын натрий монохлорацетатымен модификациялады. Жүгері крахмалы мен КМЖК құрылысы ЯМР және ИҚ-спектроскопия көмегімен анықталды. ЯМР-спектроскопиясы көмегімен анықталған жүгері крахмалының карбоксиметилдену дәрежесі 80% тең болды. Жүгері крахмалы мен КМЖК морфологиялық қасиеттері сканирлеуші электрондық микроскоп (СЭМ) арқылы зерттелді. Бұрғылау ерітінділерінің құрылымдық - механикалық, фильтрациялық және қабат түзу қасиеттері, КМЖК фильтрация көрсеткіші табылды. Жүргізілген зерттеулер бұрғылау ерітіндісінің ұсынылған жаңа құрамы модифицирленген жүгері крахмалының негізінде бұрғылау ерітіндісінен асып түсетінін көрсетті.

Авторлар туралы

А. Ш. Зайнуллина
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Э. П. Курбашев
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Кряжев В. Н., Романов В. В., Широков В. Н. // Химия Растительного Сырья 2010.№1. - С.5.

2. Юoу, C.; Чен, Х.; Myung, S.; Сатитсуксанох, Н.; Ма, Х.; Чжан, X.-Z.; Ли, Дж.; Чжан, Ю.- Л.П. (15 апреля 2013 г.). Ферментативное превращение непищевой биомассы в крахмал. /Труды Национальной академии наук. 110(18): 7182-7187.

3. Morgan J. T., Michael C. S., Daniel T., Christian S., Robert G. G. (2011) New 1H NMR Procedure for the Characterization of Native and Modified Food-Grade Starches, J. Agric. Food Chem, 59:6913-6919.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Зайнуллина А.Ш., Курбашев Э.П. ЖҮГЕРІ КРАХМАЛЫНЫҢ МОДИФИКАЦИЯСЫ ЖӘНЕ ОНЫҢ ФИЗИКО- ХИМИЯЛЫҚ ҚАСИЕТІ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(4):96-100.

For citation:


Zainullina A.Sh., Kurbashev E.P. SYNTHESIS AND CHARACTERIZATION OF CARBOXYMETHYLATED CORNSTARCH. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(4):96-100. (In Russ.)

Қараулар: 503


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)