Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ГАЗБЕН ЕСЕҢГІРЕТУДІҢ ҚҰС ЕТІНІҢ ТАҒАМДЫҚ ҚҰНДЫЛЫҒЫНА ЖӘНЕ ФУНКЦИОНАЛДЫҚ-ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ СИПАТТАМАЛАРЫНА ӘСЕРІ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Бұл мақалада құсты есеңгіретудің замануи тәсілі - газды ортаны пайдаланудың еттің функционалдық-технологиялық қасиеттері мен тағамдық құндылығына әсері келтіріледі. Зерттеулер ылғалды байланыстыру қабілеті жоғары екенін көрсетті: сан еті үшін орташа есеппен - 60%, төс сүбесі үшін - 70%. Алынған деректер құсты газбен есеңгіреткенде еттің ылғал ұстау қабілеті тұрақты болатынын дәлелдейді. Майды ұстау қабілетін талдау газды есеңгірету жолымен алынған құс етінде оның 1,9-2,4% жоғары болатынын көрсетті. Газды есеңгіретумен алынған еттің функционалды-технологиялық қасиеттері жоғары болатыны, ылғалды жақсы ұстайтыны, термиялық өңдеуден кейін әлдеқайда тұрақты болатыны дәлелденген.

Авторлар туралы

Д. Б. Шалгинбаев
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Р. У. Уажанова
Алматы технологиялық университеті
Ресей


А. Е. Матеева
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Л. В. Антипова
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Анализ рынка мяса птицы в Казахстане - 2019. Текущая ситуация и прогноз [Электронный ресурс] - Режим доступа -https://tebiz.ru/mi/analiz-rynka-myasa-ptitsy v kazakhstane?_openstat=ZGlyZWN0LnlhbmRleC5ydTs0MDkxMTc 4NDs3MDQ3NTA1MDEzO3lhbmRleC5ydTpwcmVtaXVt&yclid=6237464496875536186. (Дата обращения 15.10.2019)

2. Антипова Л.В., Орехов О.Г., Семикопенко Н.И. Инновационный способ оглушения птицы в контролируемой газовой среде. Сравнение с традиционным способом оглушения птицы электрическим током // Птица и птицепродукты - 2015. - №5. - С. 58-62.

3. Антипова Л.В., Кучменко Т.А., Семикопенко Н.И. Качество мяса птицы при разных способах оглушения // Мясная индустрия - 2015 - №4. - С. 44-47.

4. Антипова Л.В., Глотова И.А., Жаринов А.И. Прикладная биотехнология, - Воронеж: Изд-во Воронеж, гос. технол. акад., 2000. - 332 с.

5. Антипова, Л.В., Глотова И.А., Рогов И.А. Методы исследования мяса и мясных продуктов. - М.: Колос, 2001. - 376 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Шалгинбаев Д.Б., Уажанова Р.У., Матеева А.Е., Антипова Л.В. ГАЗБЕН ЕСЕҢГІРЕТУДІҢ ҚҰС ЕТІНІҢ ТАҒАМДЫҚ ҚҰНДЫЛЫҒЫНА ЖӘНЕ ФУНКЦИОНАЛДЫҚ-ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ СИПАТТАМАЛАРЫНА ӘСЕРІ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(4):70-77.

For citation:


Shalginbayev D.B., Uazhanova R.U., Mateyeva A.E., Antipova L.V. THE EFFECT OF GAS STUNNING ON THE NUTRITIONAL VALUE AND FUNCTIONAL AND TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF POULTRY MEAT. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(4):70-77. (In Russ.)

Қараулар: 266


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)