Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ҰЛТТЫҚ ҚАЙТА ҚҰРЫЛЫМДАЛҒАН ЕТ ӨНІМДЕРІНІҢ ҚҰРЫЛЫМДЫҚ-МЕХАНИКАЛЫҚ ҚАСИЕТТЕРІН ЗЕРТТЕУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақалада құрылымдық-механикалық қасиеттерін зерттеу нәтижелері, қой еті мен жылқы етінің мақсатты функциясы мен ылғалдылығының механикалық өңдеу ұзақтығына тәуелділігі келтірілген сонымен қатар механикалық өңдеу ұзақтығына байланысты су белсенділігінің және ет шикізатының ылғалдылығының өзгеруі зерттелген. Көп құрамдас тұздықты пайдалану ылғал байланыстыру қабілеті (ЫБҚ) жоғарылауына және қой еті және жылқы етінен жасалған өнімдердің құрылымдық-механикалық қасиеттерін жақсартуға ықпал ететіні анықталды. Зерттеу барысында еттің ЫБҚ жоғарылауы 5 тәулік бойы сақталады, ал механикалық өңдеуді пайдалану алғашқы 24 сағатта ЫБҚ ұлғаюына ықпал етеді.

Авторлар туралы

Я. М. Узаков
Алматы технологиялық университеті
Ресей


М. Ә. Қалдарбекова
Алматы технологиялық университеті
Ресей


И. М. Чернуха
ФМБММ "В. М. Горбатов атындағы тамақ жүйелерінің федералдық ғылыми орталығы" РҒА
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Kaim G. Meat Processing Technology-St. Petersburg: Profession, 2012. - 448 p.

2. Mashanova N.S. Biotechnological aspects of the use of collagen-containing raw materials in the production of meat products. - Almaty: Editorial and publishing Department of ATU, 2010.- 217 p.

3. Rogov I.A., Zabashta A.G., Kazyulin G.P. Technology of meat and meat products. Book 1. General technology of meat. - M.: KolosS, 2009. - 565 p.

4. Koroleva M.K., Smurygin V.Yu., Smurygina N.V. Meat products and gastronomy of different countries. Recipes and recommendations - St. Petersburg: Publishing House Profession, 2016. - 208 p.

5. Mikolaychik I.N., Morozova L.A., Iltyakov A.V., Pryanishnikov V.V. Technological basics of meat processing. - Kurgan: publishing house of the Kurgan State Agricultural Academy, 2016.- 336 p.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Узаков Я.М., Қалдарбекова М.Ә., Чернуха И.М. ҰЛТТЫҚ ҚАЙТА ҚҰРЫЛЫМДАЛҒАН ЕТ ӨНІМДЕРІНІҢ ҚҰРЫЛЫМДЫҚ-МЕХАНИКАЛЫҚ ҚАСИЕТТЕРІН ЗЕРТТЕУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(4):54-61.

For citation:


Uzakov Ya.M., Kaldarbekova M.A., Chernukha I.M. RESEARCH OF STRUCTURAL AND MECHANICAL PROPERTIES OF NATIONAL RESTRUCTURED MEAT PRODUCTS. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(4):54-61. (In Russ.)

Қараулар: 444


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)