Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ФУНКЦИОНАЛДЫ БАҒЫТТАҒЫ ЙОГУРТТЫҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫ БОЙЫНША ӨСІРІЛГЕН ТРИТИКАЛЕ ДӘНДЕРІН ПАЙДАЛАНУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақалада өсіріліп ұсақталған тритикале дәндері қосылған йогурттың технологиясының зерттеулері қарастырылған. Жаңа функционалды өнімде өсімдік компоненттерінің оптималды мөлшері, органолептикалық көрсеткіштері және сақталуы қарастырылған. Тәжірибе үлгілерінің келесі композициялары: бақылау - қоспасыз, 1,5%, 2% және 5% өсіріліп ұсақталған тритикале дәндері қосылғантаңдалды. Баллдық бағалау бойынша ең жоғары балл мен құрамында 1,5% және 2% өсірілген тритикале дәнінің қоспасы бар йогурт бағаланды.Рецептураға ұсақталған өсірілген тритикале дәндерін енгізу өнімдер ассортименттерін, басекеге қабілеттілігін кеңейтеді, тағамдық және биологиялық қасиетін жоғарлатады, сақталуын көбейтеді, органолептикалық, физика-химиялық, функционалды - технологиялық қасиеттерін жақсартады және өнім өндірісінің технологиялық үрдісін өзгертуді талап етпейді.

Авторлар туралы

А. К. Гумарова
Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті»
Ресей


Т. А. Байбатыров
Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті»
Ресей


З. М. Айтмуханова
Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті»
Ресей


А. Б. Аллабергенов
Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті»
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Захарова Л. М.,Мазеева И.А. Оценка биологической ценности кисломолочных белковых продуктов с зерновыми добавками // Хранение и переработка сельхозсырья. - 2004. - № 1. - С. 39-41.

2. Крючкова В.В. Кисломолочный биопродукт с растительными компонентами // Молочная промышленность. - 2012. - № 2. - С. 62-63.

3. Лемехова А.А. Кисломолочные продукты с проростками злаковых культур // Молочная промышленность. - 2012. - № 10. - C. 58-61.

4. Наурзбаева Г.К., Байтукенова С.Б., Байтукенова Ш.Б.Использование бобовых и зерновых культур в молочной промышленности / Материалы науч.прак. конф.Семей.- 2012.- С.93-94.

5. Толеугазыкызы, А.,Б.К.Асенова., Е.К. Конганбаев.Использование овсяной муки в пищевых производствах / Сб. материалов Международной науч.тех. конференции «Инновационные технологии в пищевой промышленности: наука, образование и производство». - 2013.- С 77-79.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Гумарова А.К., Байбатыров Т.А., Айтмуханова З.М., Аллабергенов А.Б. ФУНКЦИОНАЛДЫ БАҒЫТТАҒЫ ЙОГУРТТЫҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫ БОЙЫНША ӨСІРІЛГЕН ТРИТИКАЛЕ ДӘНДЕРІН ПАЙДАЛАНУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(4):19-24.

For citation:


Gumarova A.K., Baiatyrov T.A., Aitmukhanova Z.M., Allabergenov A.B. THE USE OF SPROUTED TRITICALE GRAINS IN FUNCTIONAL YOGURT TECHNOLOGY. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(4):19-24. (In Russ.)

Қараулар: 420


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)