Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ЕТ жартылай фабрикаттарының тағамдық және биологиялық құндылығын арттыру

Толық мәтін:

Аңдатпа

Ұсынылып отырған мақалада тағамдық және биологиялық құндылығы жоғарылатылған ет жартылай фабрикаттары - жаңа котлет үлгілері ұсынылған. Котлеттердің биологиялық құндылығын арттыру мақсатында оның құрамындағы бидай наны қарақұмық жармасымен алмастырылған. Қарақұмық жармасы витаминдер мен минералды заттарға бай болуына байланысты көптеген емдік қасиетке ие. Алынған котлеттердің құрамына сараптама жасау нәтижесінде олардың құрамындағы В1 витамині №1 котлетте 93%, №2 котлетте 87% -ға, ал К макроэлементі сәйкесінше 54% және 7%-ға артқаны анықталды.

Авторлар туралы

Л. С. Сыздықова
Алматы технологиялық университеті
Ресей


А. А. Буламбаева
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Ж. Ж. Есенкулова
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Күзембаева Г., Күзембаев Қ., Смағулова А., Альжанова А. Қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің технологиялары. - Алматы: АТУ, 2007. - 252 б.

2. Сыздыкова Л.С., Смагулова А.К. Қоғамдық тамақтану саласындағы ет жартылай фабрикаты - котлеттердің ассортиментін кеңейту. /«Ғылым. Білім. Жастар» жас ғалымдардың республикалық ғылыми-тәжірибелік конференция материалдары, АТУ, 2015 ж.-79-81 б.

3. Сыздыкова Л.С., Базылханова Э.Ч. Усовершенствование технологии производства диетических котлет и определение их пищевой ценности. /Эволюция современной науки: Сборник статей Международной научно-практической конференции, г.Уфа, 2015г, - C.63-67.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Сыздықова Л.С., Буламбаева А.А., Есенкулова Ж.Ж. ЕТ жартылай фабрикаттарының тағамдық және биологиялық құндылығын арттыру. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(3):78-81.

For citation:


Syzdykova L., Bulambaeva A., Yessenkulova Zh. INCREASE OF FOOD AND BIOLOGICAL VALUABILITY OF MEAT SEMI-FINISHED PRODUCTS. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(3):78-81. (In Russ.)

Қараулар: 397


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)