Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ҚОЙЫЛТЫЛҒАН ШЫРЫНМЕН БАЙЫТЫЛҒАН ЖЕМІС-ЖИДЕК ДЕСЕРТІНІҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ӘЗІРЛЕУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Шырғанақ жемістерінен шырынды пайдалана отырып, жартылай консервілерді дайындау технологиясын әзірлеу профилактикалық бағыттағы жеміс консервілерінің ассортиментін кеңейтуге мүмкіндік береді. Жүргізілген зерттеулер нәтижесінде алынған мәліметтер шырғанақ жемістерінен алынған шырын магнийге, с, D2 витаминдеріне және каротинге бай екендігі туралы қорытынды жасауға мүмкіндік береді. Біз квиттинді жеміс-жидек десерті үшін қоюландырғыш ретінде іріктеу бойынша зерттеулер жүргіздік. Дайын жеміс-жидек десерті физикалық-химиялық көрсеткіштерге сай келеді.

Авторлар туралы

Н. В. Алексеева
Мұхтар Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті
Ресей


А. К. Жанмулдаева
Мұхтар Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті
Ресей


С. . Жасузахова
Мұхтар Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті
Ресей


С. . Кенжаев
Мұхтар Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Стратегия «Казахстан-2050»: новый политический курс состоявшегося государства. Послание Президента Республики Казахстан. - Астана: Елорда,14 декабря 2012.-20 с.

2. Яковлева Т.П., Филимонова Е.Ю. Пищевая и биологическая ценность плодов облепихи // Пищевая промышленность. - 2011. - №2. - С. 11-13.

3. Огнева О. А., Николаенко Е. В. Разработка рецептур и технологии фруктовых желейных десертов // Молодой ученый. - 2015. - №5 Режим доступа. [Электронный ресурс]. URL: https://moluch.ru/archive/85/16073 (дата обращения: 16.01.2019).

4. ГОСТ Р 53967-2010 Десерты фруктовые. Общие технические условия.- М.: Стандартинформ, 2018 - 8 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Алексеева Н.В., Жанмулдаева А.К., Жасузахова С., Кенжаев С. ҚОЙЫЛТЫЛҒАН ШЫРЫНМЕН БАЙЫТЫЛҒАН ЖЕМІС-ЖИДЕК ДЕСЕРТІНІҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ӘЗІРЛЕУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(3):64-69.

For citation:


Alexeyeva N.V., Janmuldayeva A.K., Zhasuzakov S., Kenjaev S. DEVELOPMENT OF TECHNOLOGY OF FRUIT AND BERRY DESSERT, ENRICHED WITH CONCENTRATED JUICE. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(3):64-69. (In Russ.)

Қараулар: 362


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)