Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ГЕРОДИЕТАЛЫҚ ТАМАҚТАНУҒА АРНАЛҒАН ЙОГУРТТЫ ОРГАНОЛЕПТИКАЛЫҚ БАҒАЛАУ

Толық мәтін:

Аннотация

Мақалада геродиетикалық тамақтануға арналған сұйық йогуртты технологиясын құрастыру барысында жасалған үлгілердің органолептикалық бағалауын зерттеудің нәтижелері келтірілген. Түйе сүтіне пастеризация мен ашыту үрдісіне жібермей тұрып, пектин мен фруктоолигосахаридті қосу, оның бақылау үлгісімен салыстырғандағы дәмдік, ароматтық қасиетін жоғарылататындығы анықталды.

Авторлар туралы

К. С. Кулажанов
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Э. Ж. Жаксыбаева
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Ф. Т. Диханбаева
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Ж. П. Димитров
«LB Bulgaricum» ғылыми зерттеу және дамыту орталығы
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Сычева О.В. Товароведная характеритика и оценка качества молочных продуктов. - М-Берлин: Директ-Медиа, 2014.-121 с.

2. Догарева Н.Г., Ребезов М.Б. Йогурт-продукт лечебно-профилактического и специального питания //Университетский комплекс как региональный центр образования, науки и культуры. - 2017. - С. 1566-1572.

3. Хованова И.В., Димитриева С.Е. Улучшение пищевых и биологических свойств молочных продуктов для геродиетического питания за счет использования в них биологически активного компонента // Пищевые ингредиенты. - 2015. - С.17.

4. Диханбаева Ф.Т. Теоретическое обоснование ингредиентов состава нового продукта из верблюжьего молока // Вестник ВКГТУ. - 2015. - №4. - 81 с.

5. СТ РК 1732-2007. Молоко и молочные продукты. Органолептический метод определения показателей качества. - введ. впервые. - Астана: Мемстандарт, 2009. - 19 с.

6. ГОСТ 31981-2013. Йогурты. Общие технические условия. - введ. впервые. - М.: Стандартинформ, 2014. - 13 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Кулажанов К.С., Жаксыбаева Э.Ж., Диханбаева Ф.Т., Димитров Ж.П. ГЕРОДИЕТАЛЫҚ ТАМАҚТАНУҒА АРНАЛҒАН ЙОГУРТТЫ ОРГАНОЛЕПТИКАЛЫҚ БАҒАЛАУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(3):41-46.

For citation:


Kulazhanov K.S., Zhaksybayeva E.Zh., Dikhanbaeva F.T., Dimitrov Zh.P. ORGANOLEPTIC EVALUATION OF THE DRINKING YOGHURT DEVELOPED FOR HERODIETIC NUTRITION. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(3):41-46. (In Russ.)

Қараулар: 624


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)