Preview

СТЕВИЯ СЫҒЫНДЫСЫ БАР АНАР ШӘРБАТЫНЫҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ӘЗІРЛЕУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Қазақстанда табиғи өнімдерді, оның ішінде өсімдіктердің жемістері мен жидектерінен жасау өзекті болып табылады. Жемістер мен жидектер - дәрумендердің, минералды заттардың, каротиноидтердің, фенолдық қосылыстардың, ферменттердің бай көзі, олардың көпшілігі антиоксиданттар болып табылады. Қазақстанның оңтүстік өңіріндегі анар жемістерінің химиялық құрамы бекітілді. Стевия экстрактісі қосылған анар сиропының зерттелетін үлгілерінің органолептикалық, физикалық-химиялық көрсеткіштері анықталды. Жүргізілген тәжірибелік зерттеулердің нәтижесінде анар сиропын өндіру кезінде стевия экстрактісін пайдалану негізделді. Стевияның құрғақ жапырақтарынан алынған экстракты қосылған анар сиропының дайын үлгілері микробиологиялық сынақтан өтті, нәтижесінде өнімнің қауіпсіздігі расталды.

Авторлар туралы

Н. В. Алексеева
Мұхтар Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті
Ресей


Г. Э. Орымбетова
Мұхтар Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті
Ресей


А. . Тасполатова
Мұхтар Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті
Ресей


Д. . Розметова
Мұхтар Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Гореньков Э.С. и др. Технология консервирования. М.: Колос, 2007. - 271с.

2. Куницына М. Справочник технолога плодоовощного производства. - Спб: ПрофиКС, 2011. - 478с.

3. Личко Н.М. Технология переработки продукции растениеводства. - М.: Колос, 2010. - 552с.

4. Цапалова И.Э., Маюрникова Л.А., Поздняковский В.М., Степанова Е.Н. Экспертиза продуктов переработки плодов и овощей: Учеб. - справ. пособие. - Новосибирск: Сиб. унив. изд-во, 2007. - 271с.

5. Технический регламент Таможенного союза "О безопасности пищевой продукции". Утвержден Решением Комиссии Таможенного союза от 9 декабря 2011 г., N 880.- М.: Стандартинформ, 2018-242 с.

6. ГОСТ 28499-2014 Сиропы. Общие технические условия.- М.: Стандартинформ, 2018 - 8 с.

7. ГОСТ 6687.5-86 Продукция безалкогольной промышленности. Методы определения органолептических показателей и объема продукции.-М.: Стандартинформ, 2018- 8 с.

8. ГОСТ 6687.2-90 Продукция безалкогольной промышленности. Методы определения сухих веществ.- М.: Стандартинформ, 2018- 8 с.

9. ГОСТ 6687.4 -86 Напитки безалкогольные, квасы и сиропы. Методы определения кислотности.- М.: Стандартинформ, 2018- 8 с.

10. ГОСТ 30712 -2001 Продукты безалкогольной промышленности. Методы микробиологического анализа.- М.: Стандартинформ, 2018- 8 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Алексеева Н.В., Орымбетова Г.Э., Тасполатова А., Розметова Д. СТЕВИЯ СЫҒЫНДЫСЫ БАР АНАР ШӘРБАТЫНЫҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ӘЗІРЛЕУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(3):28-33.

For citation:


Alexeyeva N.V., Orymbetova G.E., Tashpolatova A., Rozmetova D. DEVELOPMENT OF TECHNOLOGY FOR POMEGRANATE SYRUP WITH STEVIA. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(3):28-33. (In Russ.)

Қараулар: 340


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)