Preview

ӘТҮРЛІ ТЕМПЕРАТУРАНЫ САҚТАЙ ОТЫРЫП, ДӘНДЕРДІҢ МИКРОҚҰРЫЛЫМЫН ӨЗГЕРТУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Судың 40, 50, 60°C температурасында 0,5 мин уақыт арасында суда ұсталған кезде дәннің өзгерген микроқұрылымы қарастырылды. Крахмал және ақуыз молекулалары суда 40°С, 0,5 минут уақыт арасында ұстаған кезде дәннің микроқұрылымында, ақуыз молекулалары үшін оңтайлы ісіну температурасы 40°C-қа дейін жететіндігі атап өтілді. Температура 50°C дейін өсетіндіктен, крахмалдың ісіну қабілеті ұлғаяды және ақуыз молекулалары созылады. Ал 60°C температурасында крахмал созылмалы жабысқақ затқа айналады және ақуыз деформацияланады. Зерттеу нәтижелері бойынша тритикалді өсіру үшін суда 40°C температурада 0,5 мин ішінде ұстау оңтайлы екендігі қабылданды.

Авторлар туралы

У. Ч. Чоманов
«Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібінің ғылыми-зерттеу институты» ЖШС
Ресей


Г. Е. Жумалиева
«Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібінің ғылыми-зерттеу институты» ЖШС
Ресей


Г. С. Актокалова
«Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібінің ғылыми-зерттеу институты» ЖШС
Ресей


Р. К. Касимбек
«Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібінің ғылыми-зерттеу институты» ЖШС
Ресей


А. К. Тултабаева
«Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібінің ғылыми-зерттеу институты» ЖШС
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Мальцев П.М. Технология бродильных производств. - 2-е изд. - М.: Пищевая промышленность, 1980. - 560 с.

2. Голикова Н.В., Кобелев К.В., Сухоруков А.В., Семина И.В. Новое в производстве солода из нетрадиционного зернового сырья.-М.:АгроНИИТЭИПП. -1991. -Вып.8.- С. 1-24.

3. Жумалиева Г.Е., Чоманов У.Ч., Актокалова Г.С., Касимбек Р., Тултабаева А.К. Разработка технологии экструдированных зерновых продуктов с белковой начинкой и длительным сроком хранения //Отчет о научно-исследовательской работе по бюджетной программе 217 «Развитие науки» подпрограмма 102 «Грантовое финансирование научных исследований». -Алматы, 2018. - 105 с. - Инв. № 0218РК00667.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Чоманов У.Ч., Жумалиева Г.Е., Актокалова Г.С., Касимбек Р.К., Тултабаева А.К. ӘТҮРЛІ ТЕМПЕРАТУРАНЫ САҚТАЙ ОТЫРЫП, ДӘНДЕРДІҢ МИКРОҚҰРЫЛЫМЫН ӨЗГЕРТУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(3):20-24.

For citation:


Chomanov U.Ch., Zhumalyeva G.E., Aktocalova G.S., Kassimbek R.K., Tultabayeva A.K. CHANGES IN MICROSTRUCTURE OF GRAIN RAW MATERIALS WHILE MAINTAINING DIFFERENT TEMPERATURE. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(3):20-24. (In Russ.)

Қараулар: 318


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)