Preview

ENCAPSULATION UNIT OPERATION MODES

Abstract

The article presents the results of studies of the operating modes of the installation for encapsulation, as well as obtained data on the viscosity of the working fluid. At various frequencies of rotation of the peristaltic pump, the performance of this installation and the viscosity of the gelling fluid at various temperatures were determined. According to the results of the experiments, the optimal speed of the peristaltic pump for these nozzles (40 rpm) and the temperature of the gel-forming liquid (40 ºС) were revealed.

About the Authors

A. K. Kakimov
Shakarim State University
Russian Federation


G. A. Zhumadilova
Shakarim State University
Russian Federation


N. K. Ibragimov
Shakarim State University
Russian Federation


M. M. Dzhumazhanova
Shakarim State University
Russian Federation


A. M. Muratbaev
Shakarim State University
Russian Federation


References

1. Дронова Ю.М. Пробиотики: роль в современной медицине и аспекты клинического применения //[Электронный ресурс]. URL: https://medi.ru/info/9798/ (дата обращения 22.11.2018).

2. Погожева А.В., Шевелева С.А., Маркова Ю.М. Роль пробиотиков в питании здорового и больного человека //Медицинский научно-практический портал [Электронный ресурс]. URL: https://www.lvrach.ru/2017/05/15436730/ (дата обращения 22.11.2018).

3. Какимов А.К., Жумадилова Г.А., Муратбаев А.М., Солтанбеков Ж.А. Установка для инкапсулирования биологически активных добавок Материалы Международной научно-практической конференции «Актуальные производства продуктов питания: состояния и перспективы развития», посвященной 75-летию член-корреспондента КазАСХН, доктора технических наук, профессора Е.Т. Тулеуова. - Семей; Государственный университет имени Шакарима. 24 ноября 2017 г. - С. 153 - 157.


Review

For citations:


Kakimov A.K., Zhumadilova G.A., Ibragimov N.K., Dzhumazhanova M.M., Muratbaev A.M. ENCAPSULATION UNIT OPERATION MODES. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(2):71-75. (In Russ.)

Views: 317


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)